TİKA'dan Fildişi Sahili'ne anaokulu ve oyun parkı

TİKA'dan Fildişi Sahili'ne anaokulu ve oyun parkı
ABİDJAN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde Görme Engelliler Enstitüsü'ne anaokulu...

ABİDJAN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde Görme Engelliler Enstitüsü'ne anaokulu ve oyun parkı yaptırdı.

Abidjan'da Görme Engelliler Enstitüsü'ne ek olarak yapılan anaokulu ve oyun parkı bölümlerinin açılış törenine, Türkiye'nin Abidjan Büyükelçisi Esra Demir, Fildişi Sahili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Musa Dusu ve öteki ilgililer katıldı.

Törende konuşan Bakan Dusu, Türkiye ile çeşitli alanlardaki ikili işbirliğinin önemine vurgu yaparak, "Bu çalışma, Türk hükümetinin Fildişi Sahili'nin kalkınmasına verdiği önemi gösteriyor" dedi.

Büyükelçi Demir de bu çalışmanın, Türkiye'nin Fildişi Sahili ile ikili ilişkilere verdiği önemin dikkat çekici bir sembolü olduğunu söyleyerek, "Türkiye, Fildişi Sahili'nin kalkınma çabalarına desteğini sürdürecek" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.