TİKA'dan Irak'taki Türkmen gençlere spor malzemesi desteği

TİKA'dan Irak'taki Türkmen gençlere spor malzemesi desteği
Irak'taki Türkmen gençlerin kurduğu 6 futbol takımına spor malzemeleri dağıtıldı

ERBİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Türkmen gençlerin kurduğu 6 futbol takımına spor malzemeleri desteğinde bulundu.
Yardımların dağıtımı esnasında bir konuşma yapan TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Telafer'den 4 ve Erbil'den de 2 olmak üzere Türkmen gençler tarafından kurulan 6 futbol takımına forma, çorap, top, kaleci eldiveni, antrenör eşofmanı gibi spor malzemeleri yardımında bulunduklarını belirtti.
Terör hadiselerinin yaşandığı bölgede gençlerin sportif faaliyetlerini teşvik amacıyla bu yardımları yaptıklarını söyleyen Kolabaş, TİKA'nın bu yöndeki çalışmalarının süreceğini ifade etti.
Malzemelerin dağıtımı esnasında hazır bulunan Irak Türkmen Cephesi (ITC) milletvekili Aydın Maruf, burada yaptığı konuşmada söz konusu yardımların kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, TİKA'ya teşekkür etti.
TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş'a, Erbil Başkonsolosluğu ve Türk Kızılayı yetkileriyle, ITC milletvekili Aydın Maruf ve Kerkük ile Erbil'den gelen Türkmen Öğrenci Birliği temsilcileri eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.