TİKA'dan Macaristan'a tıp alanında yardım

TİKA'dan Macaristan'a tıp alanında yardım
Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Fakılı:- "Macaristan ve Türkiye stratejik ortak"- "Türkiye, gayri safi milli hasılaya oranla dünyada en fazla bağış yapan ülke durumunda. Biz insani bir yaklaşımla kendi kazandığımızı bütün dünyayla tüm kardeşlerimizle pa

BUDAPEŞTE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin Ferencvaros bölge kliniğine sağlık malzemesi yardımında bulundu.

TİKA, başkentteki Ferencvaros bölge kliniğine gastroenteroloji, anjiyoloji ve fizyoterapi bölümlerine çeşitli cihazlar ve sağlık malzemesiyle destek verdi.

Cihazların teslim töreninde konuşan Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Macaristan'ın sağlık alanında çok ileride bir ülke olduğunu belirterek ülkedeki üniversitelerde çok sayıda Türk öğrencinin de tıp eğitimi aldığını hatırlattı.

Büyükelçi Fakıllı, ''Macaristan ve Türkiye stratejik ortak. Türkiye'de herkes Macarları kardeş olarak tanımlar, biz de öyle tanımlıyoruz. Türkiye ve Macaristan birbirlerine yardımcı olan iki ülke. Macaristan, 150 Türk öğrenciye devlet bursu vermektedir" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik alanda son yıllarda hızlı bir büyüme kaydettiğini ve bunu diğer ülkelerle de paylaştığını belirten Fakılı, ''Türkiye, gayri safi milli hasılaya oranla dünyada en fazla bağış yapan ülke durumunda. Biz insani bir yaklaşımla kendi kazandığımızı bütün dünyayla tüm kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz" dedi.

- "Macar doktorlar, Türk meslektaşlarından çok şey öğrenebilir"

Ferencvaros Bölge Kliniği Başhekimi ve Genel Müdürü Dr. Jozsef Kovacs da Türkiye'yi ilk defa geçen yıl ziyaret ettiğini söyleyerek Türkiye'nin son yıllarda sağlık alanında çok önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı. Kovacs, ''Geçen yılki İstanbul ziyaretimde Türkiye'de, Macaristan'da görmediğim teknik cihazların kullanıldığını gördüm. Türkiye'deki sağlık standardının yüksek, hasta bakımının çok iyi olduğuna bizzat şahit oldum. Macar doktorlar, Türk meslektaşlarından çok şey öğrenebilir" diye konuştu.

Hastanenin talep ettiği cihazların çok kısa zamanda TİKA tarafından temin edildiğini söyleyen Kovacs, ''Talep ettiğimiz cihazlar çok kısa bir sürede temin edildi. 40 yıllık doktorluk hayatımda çalıştığım hastanelerin hiçbirinde TİKA tarafından yapılan yardımın benzerine şahit olmadım. TİKA'ya yaptığı yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz'' ifadesini kullandı.

- 50'den fazla ülkede temsilcilik

TİKA'nın Budapeşte Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan da TİKA'nın dünya genelinde 50'den fazla ülkede temsilciliğinin olduğunu, Macaristan'da ise 2014 yılından beri faaliyetlerde bulunduğunu hatırlatarak ''TİKA birçok alanda faaliyet gösteriyor. Macaristan'da esas olarak restorasyon ve tarihi mirasın korunmasına yönelik projeler yapıyoruz. Macaristan'da sağlık alanına da büyük önem veriyoruz. Bugün Macaristan'da sağlık alanında üçüncü projemizi gerçekleştiriyoruz'' dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.