TİKA'dan Nepal'e tıbbi cihaz ve ekipman yardımı

TİKA'dan Nepal'e tıbbi cihaz ve ekipman yardımı
Nepal'in başkenti Katmandu'daki Bhaktapur Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi'ne tıbbi cihaz ve ekipman desteğinde bulunuldu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Nepal’in başkenti Katmandu'daki Bhaktapur Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi'ne tıbbi cihaz ve ekipman desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA, Katmandu'daki Bhaktapur Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve günde 200 hastaya hizmet veren Halk Sağlığı Merkezi'ne tıbbi cihaz ve ekipman yardımı yaptı.

Hastane yönetimiyle yapılan görüşmelerde, yatak kapasitesinin yetersizliği nedeniyle aynı anda sadece 6 hastaya yataklı hizmet verilebildiği, tıbbi ekipman eksikliğinden dolayı da kadın hastalıkları ve doğum hizmetlerinde de etkin hizmet sağlanamadığı kaydedildi.

Bu kapsamda, geçen yıl meydana gelen depremden en çok etkilenen bölgeler arasında bulunan Katmandu'ya 8 kilometre uzaklıktaki 300 bin nüfuslu Bhaktapur'daki merkez, TİKA tarafından sağlanan ekipmanlarla 30 yataklı hastaneye dönüştürüldü.

Bünyesinde hemşire de yetiştiren merkezin kapasitesinin arttırılması planlanıyor. TİKA tarafından temin edilen tıbbi cihaz ve ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Bhaktapur Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi yetkilileri, 2015'te yaşanan deprem felaketinde zor günler geçirdiklerini ve böyle bir dönemde Türkiye ve TİKA tarafından sağlanan destekle yalnız olmadıklarını hissettiklerini ifade etti.


.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.