Tıp Fakültesi'nin borcu 202 milyon TL’den 50 milyon TL’ye düşürüldü

Tıp Fakültesi'nin borcu 202 milyon TL’den 50 milyon TL’ye düşürüldü
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, geride bıraktığı bir yılı değerlendirdi. Aksoy, “Tıp Fakültesi Hastanemizin toplam borcu bir yıl içerisinde 202 milyon TL’den 50 milyon TL’ye düşürüldü” dedi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, görev sürecinde geride bıraktığı 1 yılı, düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. “Hedefimiz, gelenekle geleceği buluşturan Üniversitemizi daha da üst sıralara taşımak” diyen Prof. Dr. Aksoy, “Selçuk Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarda alt yapısı tamamlanmış, kendi yazılımını, kendi otomasyonunu geliştiren, küresel anlamdaki değişimleri takip eden, bölgedeki en önemli araştırma merkezlerinden biri olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KADRO SORUNU BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜLDÜ

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesindeki Keykubat Köşkü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Aksoy, bünyesinde 23 fakülte, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 22 meslek yüksekokulu, 54 araştırma ve uygulama merkezi bulunan Selçuk Üniversitesinin, 68 bini aşkın öğrencisi, 2 bin 960 akademik, 4 bin 29 idari personeli ile Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasında yer aldığını vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren akademisyenlerimizin kadro sorunu büyük oranda çözüldü. Bu süreçte üniversitemize; 45 profesör, 78 doçent, 85 doktor öğretim üyesi, 5 öğretim görevlisi, 21 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 234 akademik kadro kazandırıldı. Selçuk Üniversitesinin birimlerinde kullanılan toplam 22 aracın, kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla üniversitemiz Araç İşletme Müdürlüğü otoparkına çekilerek hizmet amaçlı kullanılması sağlandı. Ayrıca sözleşmesi bu ay sonunda bitecek 15 kiralık araçla ilgili yeni ihaleye çıkılmayacak. Üniversitemiz bünyesinde bulunan ve ekonomik ömrünü doldurmuş 16 aracın satışı ihalesi gerçekleştirildi. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve çevre temizliği konusunda attığı adımlarla örnek olan Üniversitemiz, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Alaeddin Keykubat Kampüsünde değerlendirilmek üzere tahsis edilen 6 adet elektrikli araç hizmete sunuldu. İlerleyen süreçte bu sayının 10’a kadar artırılması hedefleniyor. Banka promosyonları tüm akademik ve idari personele eşit bir şekilde dağıtıldı” dedi.

dsc-0054.jpg

AŞININ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş ve ekibinin, yürüttükleri projeyle 'SARS-CoV-2' virüsünü izole ederek inaktif aşı çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Metin Aksoy, “Hazırlanan aşıların deney hayvanları üzerindeki denemeleri tamamlanmış olup FAZ çalışmaları başladı. Aşının 2021 yılı içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalışmalar devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Nadir Koçak ve ekibi tarafından da Covid-19’a karşı mRNA özelliği taşıyan aşı projesi geliştirildi. Proje, hayvan deneyleri aşamasına gelmiş olup çalışmalar devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde “Pandemi Tanı Takip Ünitesi” hizmete sunuldu. Bu sayede hastaların Covid’le ilgili tüm işlemleri hastaneye giriş yapılmadan bu ünite içerisinde gerçekleştirilebiliyor” diye konuştu. 

dsc-0050.jpg

HEDEFİMİZ, KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜNİVERSİTE OLMAK

Selçuk Üniversitesinin, 50 yaş altı genç üniversiteler arasında dünyada ilk 400’ye girmeyi başardığını dile getiren Prof. Dr. Aksoy, “Üniversitemiz, Asya üniversiteleri sıralamasında ise yine ilk 400’de bulunuyor. Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da hayvancılığın geliştirilmesini amaçlayan iş birliği protokolü kapsamında 25 büyükbaş hayvanı Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Orhan Düzgüneş Araştırma ve Uygulama Tesisi bünyesine kazandırdı.  Ziraat Fakültesi bünyesinde Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı kuruldu. Hedefimiz, kendi kendine yeten bir Üniversite olmak. Tıp Fakültesi Hastanemizin toplam borcu bir yıl içerisinde 202 milyon TL’den 50 milyon TL’ye düşürüldü. Üniversitemizde son yıllarda ödenmeyen 7 milyon TL’nin üzerinde olan elektrik, doğal gaz ve su borcu ödendi. Üniversitemizin bu alanda borcu kalmadı. Kasım 2020’de 11 bin 182 metrekare inşaat alanına, 3 bin 600 metrekare oturum alanına sahip, tam teşekküllü Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi hizmete açıldı. Eczacılık Fakültesinin 10 bin metrekarelik bina projesi için 30 milyon TL ödenek ayrıldı. Hayatını kaybeden Merve Mercan’ın ismini kampüs alanında inşa edeceği parkta yaşatacak” dedi.

UÇAK VARDI ANCAK RUHSATI YOKTU

Prof. Dr. Aksoy, “Üniversitemiz envanterinde bulunan eğitim uçağı için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yetkilendirme işlemleri tamamlanarak PIC uçuşlarına başlandı. Göreve geldiğimizde uçak vardı ancak ruhsatı yoktu. Konuyla ilgili gerekli adımları attık” diye konuştu. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ile Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk da katıldı. (Gülşen Çopur)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.