TMO Hububat Alım Merkezi açıldı

TMO Hububat Alım Merkezi açıldı
Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte kısa sürede yapımı tamamlanan TMO alım merkezi ve kantar binası hizmete girdi.

Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte kısa sürede yapımı tamamlanan TMO alım merkezi ve kantar binası hizmete girdi.

Saadetler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan TMO alım merkezi, kantar ve idari büronun yanı sıra alan düzenlemesinin gerçekleştirildiği yeni merkezde günlük 500-600 ton hububat alımı kapasitesine ulaşıldı.

tmo-hububat-2.jpg

ÜRETİCİLERE HAYIRLI OLSUN

Seydişehir Belediyesi ve hayırseverlerin yardımı ile kısa sürede alım merkezinin yapımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, “Belediye başkanımızla birlikte büyük bir TMO depolama alanı, kantar ve idari büro yaparak buğday ve arpaları randevulu şekilde almaya 15 Temmuz itibariyle başladık. Çiftçilerimizin kalıcı bir yeri oldu. Üreticilere hayırlı olsun. Bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

RANDEVULU SİSTEM

Konya ‘da Toprak Mahsulleri Ofisi olarak 86 noktada alımlarına devam ettiklerini kaydeden Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Baş Müdürü Mustafa Yılmaz ; “Çiftçilerimizin hiçbir ürünü elinde kalmayacak şekilde randevu sistemi ile hızlı bir şekilde alımlarımıza devam ediyoruz. 30 Nisan 2024 tarihine kadar alımlarımız devam edecek. Depolarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Ben buradan TMO alım merkezi ve kantar binasının yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Mehmet Tutal ve Ziraat Odası Başkanımız Ramazan Çınar’a çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

45 BİN TON

Birlik ve beraberlik içerisinde birçok hizmeti hayat geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Ziraat Odamız ile birlikte kısa sürede tamamlayıp TMO'nun hizmetine sunduğumuz kantar binamızın açılışını yaptık. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. TMO randevu sırasıyla hububat alımına 15 Temmuz itibariyle başladı. TMO alım merkezinin hububat depolama alanının kapasitesi, yapılan çalışmayla birlikte 10 bin tondan 45 bin tona çıkarılmıştır. TMO alım merkezimizde ise günlük 500-600 ton hububat alımı kapasitesine ulaşılmıştır. Çiftçilerimiz bize hangi konuda talepte bulunduysa taleplerini karşıladık. Belediyemiz tarafından yapımına başlanılan ve büyük bir bölümü tamamlanan 63 milyon liraya mal olan soğuk hava deposu, meyve ve sebze kurutma tesisi, tohum eleme tesisi ve 11 adet ticari dükkan projesi tamamlanmak üzere. Daha öncede hububat borsasını açmıştık. Bir eksiğimiz lisanslı depo kaldı. Özel sektörde bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Özel sektör ile birlikte bu çalışmayı hayata geçiremezsek, belediye olarak tüm imkanlarımızla lisanslı bir deponun yapılması için biz kollarımızı sıvayacağız. Projemiz şu anda hazırlanıyor bunu da belediye olarak biz yapabiliriz. Çiftçilerimizin ihtiyacını karşılamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Yeter ki üretim yapalım, katma değer üretelim, çiftçimiz kazansın” şeklinde konuştu.

Seydişehir TMO Hububat alım merkezi ve kantar binasının açılış programına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya TMO Baş Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül, STK Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

tmo-hububat-6.jpg

tmo-hububat-10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.