TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri
CHP Grup Başkanvekili Özel:-"Hisarcıklıoğlu’nun sergilediği tutum, adeta dışarıdan bir bakanlık ya da gelecek dönemlerde milletvekilliği adaylığı konusunda açık bir başvuru niteliğindedir"-"Sayın Hisarcıklıoğlu’nun AKP’nin aradığı seviyelerde dolaştığını

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleriyle ilgili, "Hisarcıklıoğlu’nun sergilediği tutum, adeta dışarıdan bir bakanlık ya da gelecek dönemlerde milletvekilliği adaylığı konusunda açık bir başvuru niteliğindedir." iddiasında bulundu.

Özel, yaptığı yazılı açıklamada, Hisarcıklıoğlu'nun kamu kurumu niteliğindeki bir meslek örgütünün başında bulunduğunu, TOBB'un da üyelerinin hak ve menfaatlerini korumakla yükümlü ve varlığını Cumhuriyet’e borçlu olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu'nun makamının kendisinden beklediği düzey ve saygınlıkta bir görev icra etmek yerine, iktidar sahipleri karşısında esas duruşta durmayı, hatta onların gözüne girmek için muhalefet partilerine muhalefet etmeyi dahi kendisine yakıştırabilen bir kişi olduğunu ileri süren Özel, "Kendisine cevap vermenin dahi kendisini yüceltmek olduğunun farkındayız ancak temsil ettiği kurum ve işgal ettiği makamdan ötürü cevap verilme gerekliliği doğmuştur." ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu'nun TOBB Genel Kurulunda doğruları söylediğini, söylediği sözlerin, yaptığı eleştirilerin Hisarcıklıoğlu’nun üyelerince coşkuyla alkışlandığını, bunun da eleştirilerin haklılığını tasdiklediğini savunan Özel, şöyle devam etti:

"Ancak TOBB'a yapılması gereken en ciddi eleştiri, Hisarcıkoğlu gibi bir kişinin başkanlık makamını işgal etmesi ve bu başlı başına bir sorundur. Üyesinin hak ve menfaatini koruması, iktidara hatalarını söylemesi, bu doğrultuda eleştirilerde bulunması gereken bir kişinin iktidar sahiplerine övgüler düzmesi elbette bizi şaşırtmamıştır. TÜSİAD kadar yürekli olmadığının ifade edilmesi ise şahsına yapılan bir eleştiri değil aksine tam anlamıyla vahim bir durumun tespitidir.

İktidar partisinin, Cumhuriyet'in değerlerine ve onu var eden temel ilkelere sahip çıkamadığını öne süren Özel, buna rağmen Hisarcıklıoğlu'nun iktidar partisine "methiye düzdüğünü", kendisine yapılan eleştiriye ise nezaketsiz bir dille ve "haddini de aşarak" cevap yetiştirmeye çalıştığını iddia etti.

Özel, "Bu seviye, tam da düşük profilli Başbakan arandığı bugünlerde saraydaki muktedire 'Belki Başbakan olamam ama partinizde siyaset yapmak için yeterince düşük profildeyim' mesajı vermektedir. Hisarcıklıoğlu’nun sergilediği tutum, adeta dışarıdan bir bakanlık ya da gelecek dönemlerde milletvekilliği adaylığı konusunda açık bir başvuru niteliğindedir. Sayın Hisarcıklıoğlu’nun AKP’nin aradığı seviyelerde dolaştığını teyit eden açıklamasını, üyeleri ve 2016 Türkiye’si adına üzüntüyle karşıladığımızı ama hiç şaşırmadığımızı ifade etmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.