TOBB Doğalgaz Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

TOBB Doğalgaz Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı
Toplantıda Türkiye'nin enerji ticareti merkezi olma hedefi ve LNG'nin geleceği tartışıldı

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğalgaz Meclisi'nce gerçekleştirilen yılın ilk toplantısında elektrik üretiminde doğalgaz kullanımı, LNG'nin geleceğin alternatif yakıtı olma yolundaki gelişimi ve Türkiye'nin enerji ticaret merkezi hedefi ele alındı.

TOBB Doğalgaz Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre, geçen hafta Ankara'da gerçekleştirilen toplantıda, Meclis Başkanı İbrahim Akbal, kamu kurumlarına yaptıkları ziyaretler hakkında bilgi verdi. TOBB Türkiye Doğalgaz Meclisi Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan da elektrik üretiminde doğalgaz kullanımının, toplam tüketime etkisi konusunda bir çalışma hazırladıklarını belirtti.

Toplantıda, Sıvılaştırılmış ve Sıkıştırılmış Doğalgaz Derneği temsilcisi Can Toydemir, taşımacılıkta yeni bir yakıt olarak yaygınlaşmakta olan LNG'nin kara ve deniz taşıtlarında kullanımına ilişkin bir sunum yaptı.

- Türkiye’nin 'ticari hub' olma hedefine destek

Toplantıda ayrıca, Meclis üyeleri bölgenin ticaret merkezi (hub) olabilme iddiasını hayata geçirebilmek için Türkiye’nin gerekli altyapı çalışmalarını hızlandırması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

Petform Gaz Grubu Başkanı Rıdvan Uçar'ın bu konuda bir sunum yaptığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sunumda, Türkiye ve AB ülkelerinin enerji tüketim miktarları, Avrupa Enerji Ticareti Federasyonu (EFET)’in AB Ticari Hub Gelişimi Değerlendirme raporu ile kıyaslanırken, avantaj ve dezavantajlar değerlendirildi.Ticaret merkezi olabilmek için ticari, hukuki ve teknik alt yapı ile arz esnekliğine bağlı olarak fiyat çeşitliliğine ihtiyaç olduğu belirtildi. Bu doğrultuda rekabete imkan tanıyan bir yapıya ve pazar kültürüne ihtiyaç olduğu vurgulandı ve Türkiye’nin açıkça ticaret merkezi olma yönünde kararlılıkla çalışması gerektiği dile getirildi."

Sunumun ardından, Türkiye’nin nasıl bir merkez olması gerektiğini tartışan sektör temsilcileri, refah seviyesini yükseltmek için pazarda oyuncu olmak gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.