TOGG’un çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

TOGG’un çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu
Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG)’un çıkış tarihi ve merakla beklenen fiyatı belli oldu. Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretim fabrikasının temeli atılan yerli otomobilin 2022’nin son çeyreğinde banttan ineceği açıklandı.

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG)’un çıkış tarihi ve merakla beklenen fiyatı belli oldu. Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretim fabrikasının temeli atılan yerli otomobilin 2022’nin son çeyreğinde banttan ineceği açıklandı. Türkiye'nin otomobili projesinde küresel şirketlerle 10 gizlilik anlaşması imzaladı. Tedarikçi seçiminin yüzde 93'ü tamamlandı. Yüzde 78'i Türkiye'den yüzde 22'si Avrupa ve Asya'dan oluşacak. Dünyanın pek çok ülkesinde  TOGG, oto startup sektörünü de hareketlendirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli startup’larla çalışacaklarını vurgulamıştı. TOGG’a destek veren yerli startup’lar arasında CY Vision, home-iX ve Büyütech gibi firmalar var. Ayrıca e-mobilitede gelecek vaat eden pek çok startup yepyeni teknolojiler üzerine çalışıyor. 

TOGG NE ZAMAN ÇIKACAK?

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş İnşaatın zemin güçlendirme çalışmaları dahil 18 ayda tamamlanacağını belirtti. Karakaş, TOGG Tesisi’nde, üretim ve montaj hatlarının kurulmasının ardından, 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobil banttan ineceğinin haberini verdi. Gürcan Karakaş, "TOGG Gemlik Tesisi’nde işe alımlar 2022 yılı başından itibaren başlayacak, üretim yılda 175 bin adetlik kapasiteye ulaştığında çalışan sayısı da 4 bin 300 kişiye ulaşacak. Tesiste, üretim ve montaj hatlarının kurulmasının ardından ilk seri araç 2022 yılı son çeyreğinde banttan inecek. Tesiste 2030 yılına kadar, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen TOGG’a ait, tamamı doğuştan elektrikli 5 farklı modelden toplam 1 milyon adet üretilecek. Yerlilik oranı üretim başlangıcında yüzde 51 olarak açıkladık. Türkiye'nin otomobili projesinde küresel şirketlerle 10 civarı gizlilik anlaşması imzaladık. TOGG için tedarikçi seçimlerinin yüzde 93’ü tamamlanırken, bunların yüzde 78’i Türkiye’den, yüzde 22’sini ise Avrupa ve Asya’dan farklı şirketler oluşturuyor. TOGG için şu ana kadar 700 milyon liranın üzerinde Ar-Ge yatırımı yapıldı. TOGG’un üretim başlangıcından   itibaren batarya modül ve paketleri yerlileştirilecek” ifadelerini kullandı.

TOGG FİYATI NEDİR?

Fatih Altaylı köşesinde paylaştığı kulis bilgisi ile TOGG’un fiyatını paylaştı. 18 ay gibi bir sürede tamamlanacak yerli otomobil TOGG'un baz fiyatın 25 bin dolar karşılığı bir seviyede olması bekleniyor. 

NASIL SİPARİŞ VERECEĞİM?

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobilin ön siparişlerine yönelik açıklama yaptı. TOGG'un resmi Twitter sayfasından yapılan duyuruda, "Otomobil için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda mesaj ve telefon almaktayız. Üretim, satış ve pazarlama stratejileri titizlikle yürütülmektedir. Ön sipariş talebinde bulunmak isteyen kişi ve kurumların TOGG tarafından yapılacak resmi açıklamaları takip etmesini önemle rica ederiz." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.