Tokat'ta 2 çocuğun kaybolması

Tokat'ta 2 çocuğun kaybolması
Reşadiye'de 49 gün önce kaybolan çocukları 3 gün boyunca Kelkit Çayı'nda arayan dalgıçlar, herhangi iz bulamadı

TOKAT (AA) - Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 49 gün önce kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u 3 gün boyunca Kelkit Çayı'nda arayan dalgıçlar, herhangi ize rastlamadı.

Ordu'dan gelen 4 kişilik dalgıç ekibi, 3 gün boyunca Kelkit Çayı'nda belirlenen noktalara dalış yaparak kayıp çocukları aradı. 3 gün sonunda çocuklara ait herhangi bir ize rastlanmadı. Kelkit Çayı'nda arama çalışmaları sona erdi.

Bu arada kayıp çocukları bulmak için Tokat Emniyet Müdürlüğü asayiş, çocuk ve güvenlik şubesi personelinden oluşan 12 kişilik özel ekip de ilçedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kayıp çocuklardan Bayram'ın babası Ömer Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının 49 gün önce kaybolduğunu hatırlattı.

Aramalara rağmen hiçbir ize rastlanmadığını söyleyen Erol, "O günden bu yana arıyoruz. Devletimizin bütün imkanları kullanıldı ancak iki çocuktan bir haber yok. 3 gün boyunca Ordu'dan gelen polis dalgıçlar, Kelkit Çayı'nı aradılar. Sonuç çıkmadı" diye konuştu.

Reşadiye'de 29 Aralık'ta kaybolan komşu çocukları Taşcı ile Erol'un bulunması için devlet ve vatandaş işbirliğiyle tüm imkanlar seferber edilerek arama çalışması başlatılmış, bu kapsamda AFAD, polis ve jandarma dalgıçları, Kelkit Çayı'nda, polis, komando ve ilçe halkından oluşan ekipler ise ormanlık arazi ve metruk binalarda çalışma yapmıştı.

Ankara'dan gelen polis helikopteri ve "multikopter" ile ormanlık ve dağlık arazi havadan taranmış, ekipler, eğitimli köpeklerle karadan da arazide arama gerçekleştirmişti. Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen uzman ekipler ise çocukların kaçırılma ihtimali üzerine yürüttükleri çalışma kapsamında ilçe genelinde yaklaşık 200 kişinin ifadesini almıştı.

Aileler ise çocuklarını gören ve yerini bildirenlere para ödülü vereceklerini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.