Toprak: Karatay'da çıtayı yükselteceğiz

Toprak: Karatay'da çıtayı yükselteceğiz
Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, hayata geçirmeyi planladıkları tarım organize sanayi ile birlikte Karatay’da çıtayı yükselteceklerini söyledi

Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, PUSULA’ya açıklamalarda bulundu. Karatay bölgesinde birçok sorunun olduğunu ve bunları çözümü noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Toprak, Karatay’da hayata geçirmeyi planladıkları tarım organize sanayi bölgesi projesini önemsediklerini belirtti. Toprak, “Ciddi anlamda bir ekonomik sıkıntı ile karşı karşıyayız. Biz Saadet Partisi olarak milletimize nasıl faydalı oluruz bunun arayışı içerindeyiz. Yaptığımız bütün çalışmaları da ibadet aşkıyla yapıyoruz. Karatay bölgemizde ilk önce tarım organize sanayi bölgeleri açarak ekonomik sıkıntı noktasında vatandaşımıza faydalı olmayı hedefliyoruz. İsmail’de jeotermal su kaynağımız var. Bu sıcak su kaynağının da kullanılmasıyla birlikte seracılık bölgelerinin tesissi ve tarla tarımına yönelik yapılan çiftçilik faaliyetleri neticesinde, insanların kendi sosyal ihtiyaçlarını karşılayabildiği merkezlerle beraber çok yönlü düşünülmüş bir kampüs alanından bahsediyoruz. Buralardaki insanlar kendi bölgelerinde iş imkânları bulacaklar hem de şehir merkezindeki yoğunluk bu vesileyle azaltılmış olacak. Diğer taraftan insanlar doğduğu yerde doyabilme şansını bulacaklar” dedi.

“TAHIL YOĞUNLUKLU SANAYİ BÖLGESİ OLACAK”

Obruk ve Kızören civarında yapılacak tarım organize sanayi bölgesiyle tahıl yoğunluklu bir sanayi bölgesi teşekkül ettirmeyi hedeflediklerini söyleyen Toprak, bölgede lise düzeyinde genel ve meslek liseleri anlamında insan yetiştirmeye yönelik de okulların açılacağını vurguladı. “Tarım faaliyeti yapan insanlarında bir kooperatif mantığı içerinde örgütlenmesini sağlayacağız” diyen Toprak, “Belediyemiz organize edecek tarım ürünlerinin arz talebinde regülasyon ve bununla beraber tarım ürünleri noktasında ürünün ham olarak değil de işlenmiş olarak satılmasına yardımcı olacağız” ifadesini kullandı.

KARATAY’A BEDESTEN MÜJDESİ

Karatay bölgesine bedesten konseptinde bir çarşı yapmayı düşündüklerini söyleyen Toprak, “Karatay sakinlerinin kendi bölgelerinde kendi ihtiyaçlarını görebilecekleri, alışveriş merkezi kültürünün dışında bedesten konseptinde bir çarşı yapmayı hedefliyoruz. Burası, ulaşım kolaylığı olan, kaliteli mağazaları barındıran, özel tarım ürünlerinin satışına elverişli bir çarşı merkezi olacak. Şehir merkezindeki trafiği rahatlatması bakımından da park problemlerine yararı olacak” dedi.

“ŞEHRİN TRAFİĞİ RAHATLAYACAK”

Özel araç kullanımının azaltılması ve toplu taşıma araçlarının kullanılması noktasında da bir çalışma yapacaklarını kaydeden Toprak, “Şehir merkezlerindeki yoğunluğun azaltılması noktasında vatandaşı toplu taşıma araçlarını kullanmaya yönelteceğiz. Otobüs hatlarının tekrar gözden geçirilerek düzenlenmesi hem Konya diğer bölgelerdeki ulaşımın rahatlaması açısından hafif raylı sistemin Konya’mızın tamamını A şeklinde örmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu projemizi hayata geçirerek takipçisi olacağız ve şehrin yoğunluğu rahatlayacak” şeklinde konuştu. Park bahçe ve okul önlerinde güvenlik problemini çözmek adına kolluk kuvvetleri noktasında katkı sağlayacaklarını bildiren Toprak, çocuklar için de temel bilimleri kolaylıkla öğrenebilecekleri atölyeler kurulacağını kaydetti. Belediye olarak yapılan tüm faaliyetlerin vatandaşa açık olacağını kaydeden Toprak, 31 Mart Yerel Seçimlerinin kardeşlik içerisinde sürmesini temenni ettiğini söyledi. (www.pusulahaber.com.tr)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.