Topyatağı değil ’çöpyatağı’ varyantı

Topyatağı değil ’çöpyatağı’ varyantı
Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Topyatağı Varyantı duyarsız kişiler tarafından çevreye gelişigüzel atılan çöpler nedeniyle "çöpyatağı" yakıştırmasına maruz kalıyor.

Aydın'ın Efeler ilçesinde olan Topyatağı Varyantı duyarsız kişiler tarafından etrafa gelişigüzel atılan çöpler sebebiyle "çöpyatağı" yakıştırmasına maruz kalıyor.

Aydın Efeler'in en eski yerleşim yerlerinden Köprülü-Veysi Paşa Mahallesinin olduğu tarihi ve kültürel mirasla ziyaretçilerini zaman tünelinde yolculuğa çıkarıyor.

20240216aw143096-0.jpg

Mahalle'nin üst kısmında olan Topyatağı Varyantı da eşsiz Aydın manzarası ile dikkatleri üzerine çekerken yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek isteyenlerin uğrak yerlerinden oluyor. Varyantta duyarsız vatandaşlar tarafından gelişigüzel atılan çöpler çevreyi kirletirken, bölge sakinlerinin de tepkisini çekiyor. Bölge sakinleri ortaya çıkan olumsuz halin sorumlusunun etraf bilincine sahip olmayan kişiler olduğunu belirtirken, ayrıca çöplerin doğaya bırakılmasının sadece estetik bir problem olmadığını, aynı halde bölgenin ekosistemine de zarar verdiğini belirtiyorlar.

DOĞAYA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

Aytepe Varyantı ve çevresinde yaşayan vatandaşlar çevre kirliliğiyle mücadele için belediyenin ve yerel yönetimin daha etkili tedbirler alması çağrısında bulunurken, "Burası Aydın'ın en güzel yerlerinden biri. Aydın'a tepeden bakıyorsunuz ve manzarası harika. Ancak gelin görün ki etrafa atılan çöpler sebebiyle Topyatağı Varyantı artık çöpyatağı varyantı oldu. Duyarsız insanlar çöplerini etrafta olan çöp konteynırlarına atmak yerine etrafa atıyor. Özellikle cam şişeler oldukça fazla. Buranın bir kısmı da ağaçlık alan. Buralara atılacak olan camlar dolayısıyla yaz aylarında yangın tehlikesi ile de karşı karşıyayız. Yetkililerden bu soruna kesin ve etkili biz çözüm bulmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.