Torosların eteğinde, o eşsiz güzellik ve tertemiz havada yetişen nadide üzümler…
Toroslar kışa hazır


Zahmetli çalışmalar sonucu yetiştirilen üzümler yöre halkı tarafından hasat edilip, ayrıştırılıyor.

Bölgenin önemli geçim kaynaklarından pekmez yapımında ağırlıklı mesai kadınlara düşüyor.

Lezzet için pekmez kazanları mutlaka odun ateşinde kaynatılıyor

Pekmez kaynatımının her anı büyük bir özen ve tecrübe istiyor.


Bir miktar üzüm de kuru olarak tüketilmek üzere güneş ve rüzgara emanet ediliyor.



Bölge halkının vazgeçilmezlerinden birisi de şifalı bitki kuşburnudur. C vitamini deposu kuşburnu kışın gribe karşı bir kalkandır.

Sofraların vazgeçilmezi yufkalar, hanımların imece usulü çalışmasıyla tandıra gönderiliyor.


-Torosların yaman soğuğuna tek çözüm güldür güldür yanan sobadır. Bunun için de bol bol odun kesmek gerekir

Tarladaki bahçedeki işlerini bitiren vatandaşlar, bakımını yaptıkları tarım araçlarını garaja çekiyor.










Organik gıdaları, eşsiz lezzetleri ve şifalı şuruplarıyla Gerez kışa hazır…