Toru: Gençliğimiz en büyük sermayemiz

Toru: Gençliğimiz en büyük sermayemiz
Milletimizin en büyük sermayesinin gençlik olduğunu vurgulayan Başkan Toru, “Yarınlarımızın güvencesi olan gençlerimiz, ülkemizin sadece zenginliği değil aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır” dedi.

 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletimizin en büyük sermayesinin gençlik olduğunu vurgulayan Başkan Toru, “Yarınlarımızın güvencesi olan gençlerimiz, ülkemizin sadece zenginliği değil aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır” dedi.

Başkan Toru, mesajında şunları kaydetti:

“Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, bağımsızlığımıza doğru atılan önemli bir adımın başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlattığı Kurtuluş mücadelesini vatan sathına yaymış, aziz Türk Milletinin azim ve kararlılıkla birleşerek sahip çıktığı bağımsızlık inancının meşalesini yakmıştır. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği yarınlarımızın güvencesi olan gençlerimiz, ülkemizin sadece zenginliği değil aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır. İyi eğitilmiş bir gençlik ülkemizin geleceğe yapacağı en büyük yatırımdır. Bu fırsatı iyi değerlendirerek geleceğimizi sağlam temeller üzerinde oturtmak mecburiyetindeyiz. Çünkü mazisini kavrayamayan gençlik istikbale yürüyemez. İdealsiz, köklerinden ve kimliğinden koparılmış bir gençlik, rüzgarın önünde savrulan yapraklara benzer. Gerçek vatanseverlik, gençlerimizi en yüksek değerlerle yerli ve milli yetiştirmek, donatmaktır.  Çanakkale Savaşı’nda ve Milli Mücadele’de vatan için cepheye koşan ve gözünü kırpmadan şehadete yürüyen gençlerimiz, 15 Temmuz’da da aynı şekilde tankların önüne yatarak, göğsünü mermilere siper ederek ecdadımızın emaneti olan bu vatana sahip çıkmıştır. Tarihimiz, tüm dünya milletlerine şunu bir kez daha göstermiştir ki; Türk Milleti bağımlı yaşamaktansa ölmeyi tercih etmektedir. 19 Mayıs gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü gençlik, gelecektir. Türk gençliğinin bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacağına olan sonsuz güvenimi belirtir; başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.”    

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.