Tosyalı, Cezayir’i çelikle kaplayacak

Tosyalı, Cezayir’i çelikle kaplayacak
Bundan iki yıl önce Cezayir’de demir çelik üretimine başlayan Tosyalı Holding, 250 milyon dolarlık finansmanla hayata geçirilen ikinci etap yatırımla, filmaşin ve ticari profil üretimi gerçekleştirecek

Cezayir’in tüm ithalatını ikame etmesi öngörülen tesisin yıllık kapasitesi 700 bin ton olacak. 1.3 milyar dolarlık üçüncü etap yatırımla toplamda 2 milyar dolar aşılacak. Yeni tesisin temel atma töreni önceki gün Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal’in katılımı ile gerçekleşti.

350 kişilik istihdam
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Cezayir’deki yeni yatırımların ülkenin geleceğine duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı.
700 bin ton kapasiteli filmaşin ve ticari profil üretim fabrikasının, özellikle KOBİ’lere ve dönüşüm yapan sanayicilere adandığını söyleyen Fuat Tosyalı, “Bugünden itibaren işletmeye sokulacak olan yeni fabrika, ağırlıklı olarak mühendis ve teknisyenlerden oluşan 350 kişiye dolaysız istihdam yaratacaktır” dedi.

 

Mega proje atağı
Yeni tesisin açılışının yanı sıra, ikinci büyük bir olayı kutladıklarını söyleyen Fuat Tosyalı, temeli atılan 2.5 milyon ton çelik kapasiteli entegre “DRI” tesisi ile “Cezayir’in mega projesini” hayata geçireceklerini kaydetti. İnşaat çalışmaları 30 ay sürecek olan yeni tesisin 2017 sonunda işletmeye alınması öngörülüyor.
Bethioua sanayi bölgesine kurulmakta olan demir çelik üssünün, Afrika’nın en büyüğü olacağını söyleyen Tosyalı, şunları kaydetti: “2017 sonunda, entegre DRI tesisinin işletmeye alınması sırasında, 3 ayrı tesisi olan şirket 3.250 kişiye dolaysız istihdam sağlayacak. Dolaylı istihdam sayısı ise yaklaşık 15 bin kişi olarak tahmin ediliyor.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.