Trabzon'da kültür sanat

Trabzon'da kültür sanat
TDT, "Rulet" adlı oyunu sanatseverlerin beğenisine sunacak

TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Rulet" adlı oyunu sahneleyecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Nesimi Kaygusuz'un yönettiği, Kosta Kortidis'in yazdığı oyunda, Ceyhun Gen, Fatih Topçuoğlu ve Ahmet Uzuner rol alıyor.

Eserde, Mart 1943'te Stalingrad'ın doğu bölgesinde Rus kontrolünde bulunan ve Alman savaş esirlerinin yer aldığı küçük bir tutukevinde geçen olaylar anlatılıyor.

Oyun, bugün ve yarın ile 16 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

- ''Memurin Faslı'' turnede

TDT, sezonun üçüncü oyunu "Memurin Faslı" ile turneye çıkıyor.

Coşkun Irmak'ın kaleme aldığı ve Enis Yıldız'ın yönettiği oyunda, Emre Ön, Mert Hürol, Fatma Kum, Selin Poyraz, Burak Fındıkçı ve Mahir Elvan rol alıyor.

Işık tasarımı Nihat Bahar, dekoru Sertel Çetiner, kostümleri Fatma Sarıkurt, müziği Oktay Köseoğlu ve koreografisi Aslı Öztürk'e ait oyunda, Türkiye'nin yakın geçmişinden, memurların yaşantılarından kesitler esprili şekilde anlatılıyor.

Şarkı ve danslarla renklenen oyun, "Bu Nasıl Dünya", "Manastır Valisi", "Patlıcan", "Demokratik Tepki", "Kurtuluş Yok", "Hayal ile Ruhi" ve "Amigo" adlı 7 bölümden oluşuyor. Oyunda, geleneksel Türk tiyatrosunda yer alan zenneler, cüce ve deve gibi tiplemeler de canlandırılıyor.

Sezonun üçüncü oyunu "Memurin Faslı", 20 ve 21 Nisan'da Aydın'da sanatseverlerle buluşacak.

- Resim sergisi

Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği üyeleri olan Trabzon, Giresun, Ordu ve Rize sanatçılarının eserlerinden oluşan "Karadeniz'in Renkleri 4 Karma Resim Sergisi", İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılacak.

Sergi 15 Nisan Cuma günü saat 17.30'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.