Trabzon'da "Teknoloji Zirvesi" Düzenlendi

Trabzon'da "Teknoloji Zirvesi" Düzenlendi
TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Odası ve Microsoft Türkiye Distribütörü Logosoft işbirliğinde, Trabzon'da "Teknoloji Zirvesi" düzenledi.Kentte bir otelde...

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Odası ve Microsoft Türkiye Distribütörü Logosoft işbirliğinde, Trabzon'da "Teknoloji Zirvesi" düzenledi.

Kentte bir otelde düzenlenen zirvede, iş adamı, yazılımcı ve firma yetkililerine yerli ve milli yazılımlar, yeni nesil teknolojiler, dijital dönüşüm, bulut platformu, yapay zeka, Endüstri 4.0 ve süreçler ile destekler hakkında bilgi verildi.

Microsoft Türkiye Distribütörü Logosoft İş ve Kanal Geliştirme Müdürü Uğur Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında, amaçlarının iş adamlarına yerli ve milli yeni nesil teknolojileri anlatmak ve aktarmak olduğunu belirtti.

Yılmaz, Trabzon başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi'ne desteklerinin sürekli ve periyodik olarak devam edeceğini, bölgedeki iş ve bilişim dünyasının bilgilenmesi adına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, Teknokent ve birçok sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Şu günlerde ülke olarak sıkıntılı ve zor bir dönemden geçtiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnşallah bu sıkıntılı günleri de diğer zor günler gibi en kısa zamanda geride bırakacağımıza inancımız tam. Bunu da atlatırken teknolojik olarak çok ciddi profesyonelleşme ve yüksek kaliteli üretimin Endüstri 4.0 tarzındaki IOT teknolojilerinden geçtiğini kabul etmemiz gerekiyor. Dünya markalarını artık milyon dolarlık en büyük firmalar kullanıyorsa şu anda bir veya iki kullanıcılı KOBİ'lerimiz de ölçeklerine, maliyetlerine ve bütçelerine göre kullanabiliyor. Türk milleti olarak yerli ve milli çok ciddi yazılımlarımız var. Trabzon'da da var."

Yılmaz, Türkiye'de verimlilik ve kalitenin yükselmesi için üretimin daha da profesyonelleştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, bunun için yapay zeka, siber altyapı ve akıllı robotların bir arada hareket ettiği Endüstri 4.0 teknolojisinin tüm kurumlarda kullanılması gerektiğini vurguladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar da teknolojinin, son yıllarda varılan noktada makine ile yazılımla birlikte Endüstri 4.0 sürecinin geliştiğini ve yapay zekayla desteklenerek kullanılmakta olduğunu aktardı.

Program, Logosoft Grup Satış Müdürü Hulusi Kahraman, Logosoft Yerli Çözümler İş Geliştirme Müdürü Ege Yiğit Öner, Logosoft Kurumsal Kaynak Planlaması Satış Müdürü Mert Onay'ın sunumlarıyla devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.