Trabzonspor Başkanı Usta'dan Samsunspor'a ziyaret

Trabzonspor Başkanı Usta'dan Samsunspor'a ziyaret
Muharrem Usta: "Benim açımdan, Samsunspor sizin kulübünüz olduğu kadar benim kulübüm de olmalıdır ve öyledir. Trabzonspor da aslında sizler için böyle bir şey ifade edebiliyor olmalıdır"- Samsunspor Başkanı Tutu: "Aynı kategoride olduğumuz müddetçe Trabzo

SAMSUN (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Samsunspor Kulübünü ziyaret ederek dostluk mesajı verdi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Usta, iki kulübün, şehirleri kapsayan büyük markalar olduğunu söyledi.

Karadeniz'deki Giresunspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor, Samsunspor ve Orduspor'un önemli spor kulüpleri olduğuna işaret eden Usta, "Bunlar Doğu Karadeniz'in altın bilezik gibi yan yana dizilmiş şehirleri ve spor kulüpleridir. Sahadaki rekabet her zaman olması gereken bir şey. İnsanların da kendi aralarında rekabetleri var takımların da ama Karadeniz Bölgesi ve insanı için üzerine düşen bir sorumluluk var. O sorumluluk da dostlukları pekiştirmeye yaradığı sürece önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemli olduğunu vurgulayan Usta, şöyle devam etti:

"Aynı yörenin suyunu içiyoruz, birbirine benzer yemekleri yiyoruz, aile geleneklerimiz neredeyse birbirinin aynısı, çok yakın akrabalık ilişkilerimiz var. Sporun da buna katkı sağlaması gerekirken son dönemde maalesef birbirimizi üzen durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bundan hiçbirimiz mutlu olmayız. Samsunspor, Samsun şehri ve insanları bizim için çok değerli ve önemli. Biz aslında biriz, bütünüz, beraberiz. Nereden ne şekilde olursa olsun, birbirimizin dertleri ile dertlenmek zorundayız. Benim açımdan, Samsunspor sizin kulübünüz olduğu kadar benim kulübüm de olmalıdır ve öyledir. Trabzonspor da aslında sizler için böyle bir şey ifade edebiliyor olmalıdır ve öyledir de. Onun için biz burada sporun dostluğunu ortaya koymak için bir araya geldik."


- "Acısıyla, tatlısıyla yaşanan her şeyi geride bırakıp yeni sayfa açmalıyız"


Samsunspor'un başarılı olmasını istediklerini dile getiren Usta, "Samsunspor'un tekrar o başarılı yıllara dönebilmesi bizim için önemli, elimizden ne geliyorsa yaparız. Bundan sonra Trabzonspor ve Samsunspor taraftarları için olumlu anlamda atılacak adımlara bizlerin önderlik yapması gerekir. Bize düşen ayrıştırmak değil, birleştirmek. Acısıyla, tatlısıyla yaşanan her şeyi geride bırakıp yeni sayfa açmak ve bu sayfaya hiçbir şekilde en ufak bir toz kondurmamak için birlikte emek sarf etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un durumunun ekonomik anlamda Samsunspor'dan çok farklı olmadığını kaydeden Usta, "Büyük camialar bunun altından kalkmasını becerir. Ben Samsunspor'un bu konuda mesafe katettiğini düşünüyorum. Ligde biraz geride kalsa da play-off'lara çok uzak değil. Süper Lig'e, Karadeniz'den başta Samsunspor olmak üzere yeni takımlarımızın gelmesini istiyoruz. İnşallah Samsunsporlular için bu özlem kısa sürede biter" diye konuştu.


- "Sahada rekabet, saha dışında dostluk ön planda olacak"


Samsunspor Kulübü Başkanı Tutu ise Karadeniz'in en önemli kentlerinin Samsun ve Trabzon olduğunu ifade etti.

Bu iki kentin en önemli markalarının Samsunspor ve Trabzonspor olduğuna işaret eden Tutu, "Aynı kategoride olduğumuz müddetçe Trabzonspor ile sahada her zaman tatlı bir rekabet olacaktır ama önemli olan saha dışında dostluğun, centilmenliğin, arkadaşlığın ön planla bulunmasıdır. Bu ziyaret bu açıdan çok önemli, bundan sonraki ilişkilerimiz gelişerek devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.