Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na Abdülkerim Bardakçı sorusu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na Abdülkerim Bardakçı sorusu
"Trabzonspor transfer piyasasında önemli bir kulüp. Mesela futbolcu olsan Trabzonspor'da oynamak istemez misin? Öyle bir şey olsa arkama bakmadan gelirim"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Ağaoğlu, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BOATENG'İ GAZETELERDEN OKUDUM

Transfer çalışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ağaoğlu, Alman futbolcu Jerome Boateng ile ilgilendiklerine yönelik iddiaları gazetelerden okuduğunu dile getirdi.

KONYASPOR'DA GİDİŞ AMACIM BELLİ

Gündemlerinde olduğu yönünde haberlerin çıktığı Konyasporlu futbolcu Abdülkerim Bardakçı ile ilgili soruya da yanıt veren Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Hala ülke futbolu bunları konuşuyorsa ve biz bunlara cevap vermek zorunda kalıyorsak emin olun yapılacak çok işimiz var. Ben Konya'ya Ahmet Çalık'ın ailesini ziyaret etmek için gittim. Ahmet Çalık sezonunda kazanılmış bir kupa var. Benim de çok sevdiğim, çok değer verdiğim bir sporcuydu. Hep birlikte büyük bir acı yaşadık. Allah da bize Ahmet Çalık sezonunda şampiyonluğu nasip etti. Bütün takım arkadaşlarımız forma imzaladılar. Ben aileye zaten taziyeye gidememiştim, içimde ukdeydi. Rahmetlinin evine gittik. Babası, kardeşi ve annesiyle bir arada olduk. Akşam da uçağa bindik, İstanbul'a döndüm. Gittik ya oraya. Zaten yapılabilecek en büyük saygısızlıklardan birisidir. O amaçla gidiyorsunuz oraya, ondan sonra 'Başkanım şu oyuncu...' Ne alaka. Gidiş amacım belli, şeklim belli."

Trabzonspor'un son dönemde her konuda önemli ilerlemeler kaydettiğini aktaran Ağaoğlu, "Trabzonspor transfer piyasasında önemli bir kulüp. Mesela futbolcu olsan Trabzonspor'da oynamak istemez misin? Öyle bir şey olsa arkama bakmadan gelirim." dedi.

12 MİLYON AVRO MAAŞ BÜTÇESİ OLAN KONYASPOR...

Ağaoğlu konuşmasında Konyaspor'un dar bütçeyle yarışın içerisinde olduğuna dikkat çekti.
Büyük hedefle büyük harcamalar yapıldığında, hedefe ulaşılamaması halinde borçlar da ödenemezse büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Ağaoğlu, "UEFA kupalarından men cezası, FIFA'nın transfer yasağı gibi cezalarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Trabzonspor şartlar ne olursa olsun ekonomik imkanları belli bir kulüp. Çizilmiş olan sınırlar ve limitler çerçevesinde en verimli kadroyu oluşturmak zorundayız. 10 milyon avro verip şunu alalım, 15 milyon avro verip bunu alalım diye bir şey yok. 1,5 milyon avronun üstünde net maaş verebilecek durumda değiliz. 12 milyon avro maaş bütçesi olan Konyaspor son haftalara kadar yarışın içindeydi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ortalama gelirleri Trabzonspor'un yaklaşık 4 ila 6 katı büyüklükte. Kadro yapıları da aynı şekilde. Ne kadar fazla para harcarsanız başarıya o kadar yaklaşırsınız diye bir kural yok. Gerçekçi bir plan ve projeniz yoksa finansal açmazın içine düşüyorsunuz. Böyle bir hatanın içerisinde hiçbir zaman olmayacağız." şeklinde görüş belirtti.
Ağaoğlu, "1 milyon, bin taraftar" projesiyle ilgili olarak da, "Şampiyonlukla birlikte büyük ilgi gören bir proje. İlla bir kişi gelip 1 milyon lira verecek diye bir zorunluluk yok. 10 kişi 50 bin lirayla, 20 kişinin, 40 kişinin bir araya gelerek katılabileceği bir proje bu. Verebilecek paraları varsa biz onları birleştiririz onda sıkıntı yok." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.