Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta:

Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta:
"Fenerbahçe maçından sonra yollarımızı ayıracak olduklarımızla oturup konuşmaya başlıyoruz"- "Artık bu teknik direktör konusundan sezon sonuna kadar vazgeçelim, bu sezonu tamamlamamız lazım"- "2010-2011 sezonunun sonuna kadar arkasındayız"- "Şike konusu


TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynayacakları maçtan sonra sezon sonu yolları ayırmayı düşündükleri futbolcularla konuşacaklarını söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Usta, bordo-mavili kulüpte yaşanan sıkıntılardan ötürü 4 aylık sürenin çok hızlı geçtiğini ve bu süreyi 24 ay gibi yaşadıklarını belirtti.

Bordo-mavili kulübün 2013 yılına kadar 4 yıllık Şenol Güneş döneminin, kupalarla buluştuğu son yıllar olduğunu vurgulayıp, UEFA ile fair play kriterleri konusunda yaptıkları görüşmelere ilişkin bilgiler veren Usta, kulübün maddi olarak bulunduğu durumu anlattıktan sonra şöyle devam etti:

"İçinde bulunduğumuz durumu, UEFA ile anlaştığımız noktaya taşımak durumundayız. UEFA nasıl bir ceza verir. Karar verilmediği için bilmiyorum ama beklentim o ki bizim ekip olarak bunu başarabileceğimize ilişkin olumlu bir kanaat UEFA ekibinde oluştu. Ümit ediyorum Avrupa'dan men almadan bu işi halledebiliriz. UEFA'dan gelen cezalar sadece men değil, başka cezalarda var. Avrupa kupalarına katıldığınızda elde edilen gelirlerden kesintiler olabilir. Böyle bir şey gelebilir, bunu önemsemiyorum. İkincisi transfer konusu. Transferde kısıtlama veya yasak olabilir. Trabzonspor Kulübünün bu duruma düşmesindeki neden transfer politikaları. Transferde çeşitli kısıtlamalar gelebilir."

Oyuncularla tesislerde bir toplantı yaptığını kaydeden Usta, şunları kaydetti:

"Bu toplantının nedeni dünkü Gençlerbirliği yenilgisi değil. Avrupa ihtimalini Başakşehir maçında kaybettik. Herkes bunun farkında. Yeni sezonda yapılanmamızda kimlerle devam edeceğiz, kimlerle yollarımızı ayıracağız, nasıl takım kuracağız, neleri planladık, bunun hareket zamanı neresidir, buraya kadar her şeyi kendileriyle konuştum. Kalacak gideceklerin hepsi belli, gidecekler için sene sonuna kadar vakit kaybetmeyeceğiz. Fenerbahçe maçından sonra yollarımızı ayıracak olduklarımızla oturup konuşmaya başlıyoruz. Çünkü biz gelecek senenin iskeletini kurmak istiyoruz, onların yerine de gençleri monte etmeye başlayacağız."

Takım ruhunun geri gelmesini kentsel dönüşüm projesine benzeten Usta, "Trabzonspor'da kesinlikle kentsel dönüşüm projesine ihtiyaç var. Önce düzenin yıkılması, yeniden dizayn edilmesi lazım. Kentsel dönüşümlerinde bir ruhu olmalı. Bu yeni süreç başlayacak. Bu Fenerbahçe maçından sonra başlar, yeni sezona kadar devam eder, bitmez. Bu yolculuk yeni dünya ile devam edecek. O dünyaya eski ruhu getirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.


- Teknik direktör konusu

Trabzonspor'da sorunun tek başına teknik direktör sorunu olmadığını kaydeden Usta, şöyle devam etti:

"Gönlüm isterdi ki sene sonuna kadar Sadi hocayla devam edelim. Biz onla konuştuk, çeşitli nedenlerle olmadı. O daha çok altyapıyı istedi. Galatasaray'da da gördük kıvam bozuk, yapı sorunluysa derin sıkıntılar varsa ekonomik sorunlar eklenmişse siz dünyanın en iyi hocasını getirseniz de o kartopu içinde kaybolup gidecek. O günler ne olur 'Sadi hoca değişsin' diye kamuoyunda büyük bir baskı vardı. Enteresan şekilde de 'ne olur Hami hoca gelsin", her biri geldiğinde 'o gitsin' dendi. Biz o nedenle buradaki sorunun derin bir sorun olduğunu, tek başına teknik direktör sorunu olmadığını, değiştirsek bile 4 maçta perişan olacağını biliyoruz. Artık bu teknik direktör konusundan sezon sonuna kadar vazgeçelim, bu sezonu tamamlamamız lazım. Sabırlı olmalı, üstüne koya koya gitmeliyiz."

Teknik direktör Hami Mandıralı ile gelecek sezon opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık sözleşmelerinin bulunduğuna dikkati çeken Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başlarken zor bir sürece girdiğimizi kendisine ve ekibine söylemiştik. O süreçte görev almayı düşünmeyen benim görüştüğüm bazı teknik direktörler vardı. Hami hocaya söylemim şu oldu. Çok zor dönemde görevi alıyorsunuz ama daha önce Hami hocanın, Adrian'ın olduğu dönemde 14 maçlık serisi vardı. O seriyi önemsediğimi, öyle bir başarı olması halinde devam edilebileceğini söylemiştim. Yürümekte olduğumuz bu serüvende takım olarak ne kadar başarılı olup olmadığımız ortadayken görünen o ki bizim daha kalıcı radikal yolculuğa çıkmamız gerekiyor. Buna Hami hocanın da yardımcılarının da benim gibi böyle düşüneceğine inanıyorum. Trabzonspor, benim olduğu, sizin, taraftarların olduğu kadar, içinden gelmiş hoca olan Hami hocanın da takımıdır. O nedenle yeni yapılanmada her türlü alternatife göre önümüze bakıyoruz"


- "Şampiyonluğu hedefliyoruz"


Usta, "Ekonomik sıkıntılar nedeniyle 50. yıl şampiyonluğu öteleme durumu var mı?" şeklindeki soruya, "Büyük camialar bu işi başarmak açısından büyük kapasitelere sahiptir Bütün unsurlardan en üst faydalanmalıyız. 50. yıl derken 2017-2018 sezonu var. O yıl için 50. yılda şampiyonluk sloganını kullandık. Trabzonspor, iyi bir yapılanma ile gelecek sene ısıran, göze hoş gelen iyi bir futbol oynamalı. 50. yıl dediğimiz iki sezonu kapsıyor. Bir sonraki sezon da şampiyonluğun en güçlü adaylarından bir tanesi, mümkünse şampiyonluğu hedefliyoruz." cevabını verdi.

Usta, Galatasaray maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösteren Salih Dursun'un daha sonra forma giyememesine ilişkin ise, "Salih'e kamuoyunda bu Salih oynamıyor diye algı oluştu dedim. 'Federasyonla Trabzonspor anlaştı da mı oynamıyor?' deniyor. Salih dedi ki 'başkanım psikolojim bozuldu. Kendimi toparlamaya çalışıyorum'. Son maçta teknik kadro takıma koymak istedi. Salih kendi durumu dolasıyla bu maçta yer alamadı." dedi.


-Fenerbahçe maçı


Fenerbahçe ile hafta sonunda yapacakları karşılaşmaya ilişkin olarak da Usta, şunları söyledi.

"Fenerbahçe-Trabzonspor maçı derbiler arasında bence en özel karşılaşmalardan birisidir. Bazen en özel olmayabilir. Tüm Türkiye'ye şu mesajı verebileceğimize kesinlikle inanıyorum. Bizim Fenerbahçe ile sorunumuz 2010-2011'de zirve yapmış ya da 2010-2011 asıl ortaya çıkmış olan şike süreciyle ilgili olan bir sorundur. Taraftar olarak işin peşinde koştuğumuz konu, saha içi ile saha dışını ayırmak kaydıyla yürüyen konudur. Biz taraftar olarak takımımızın sonuna kadar arkasındayız ama 2010-2011 sezonunun da sonuna kadar arkasındayız."

"Fenerbahçe'li yöneticilerle herhangi bir yakınlaşma olabilir mi?" sorusuna ise Usta, "Bu süreçte bizim yakınlaşmaya özel bir ilgimizin olması beklenemez. Çünkü bizim gönlümüz çok kırık, kalbimiz çok kırık. Bu süreç bizi çok zedeledi. Bizim tarafımızdan, 'hadi yeşil zeytin dalı buyurun Fenerbahçe yönetimi stadyuma gelin' filan demek, bu çok beklenebilir bir şey değil. Ben centilmence her zaman şunu söylüyorum, takımların taraftarları arasında sorunu körükleyici olmamamız lazım." diye konuştu.

Usta, bir soru üzerine şike davasıyla ilgili bugün yapılan operasyona ilişkin olarak, "Ben sabahtan beri kulüpteyim ve birkaç toplantı yaptık. Arada haberim oldu bahsettiğiniz operasyondan. İki temel konu var. Türkiye'de şike yapılmış mıdır? Bu işin bir boyutu budur. İki, bu işin içinde operasyon yapılan cemaat ile Fenerbahçe ilişkisi var mıdır? İki temel konu var. Bizi Fenerbahçe-cemaat ilişkisi ilgilendirmiyor. Bizi şike yapıldı mı yapılmadı mı bu ilgilendiriyor. Şike konusunda net bir şekilde yapılıp yapılmadığını veya UEFA'nın Fenerbahçe şike yapmış mıdır, diye kararına bakarsak orada görürüz. CAS'ta da bunu görürüz. Evet yapmıştır. Bizi ilgilendiren budur." yanıtını verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.