Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta:

Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta:
- "Ersun Yanal gibi tecrübeli bir hocayla yarım kalmış bir işi tamamlamak için yola çıktık"- "Onur da dahil olmak kaydıyla Trabzonspor'un almayacağı, satmayacağı hiçbir oyuncu yoktur"


TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, teknik direktörlük görevi için 2 yıllık sözleşme imzaladıkları Ersun Yanal ile yarım kalmış bir işi tamamlamak için yola çıktıklarını söyledi.

Usta, yayıncı kuruluşta katıldığı programda yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un son yılların en düşük transfer bütçesiyle yeni sezona gireceğini belirterek, "Bunun içine sığmak ve buradan yeni bir yola çıkmak zorundayız. Tamam, yabancı hoca olsun ama bütçeniz bu kadar. 160 milyon lira civarında olan bütçeyi, devre arasında 105 milyona düşürmüştük. Şimdi bütçeyi 55 milyona düşüreceğiz ve aradaki boşlukta oyuncu transferi gerçekleştireceğiz. O zaman anlaştığınız hocanın bu durumu bilmesi ve buna göre Trabzonspor'da yeni bir yolcuğun başlaması gerekiyor." diye konuştu.

Yabancı ve yerli teknik direktörler ile görüşmelerinde bütçe konusunun mihenk taşları olduğunu vurgulayan Usta, "Dar bütçeyle, sağlıklı yeni bir yolculuğa çıkmamız gerekiyor. Ersun Yanal ile Leicester City'nin şampiyonluğunu da masaya yatırdık. Türkiye'de artık büyük bir kulüp olarak son 5-6 yılda görülmemiş kadar küçük bir bütçe ile başarılı bir sürece girmemiz gerekiyor. Yönetim ile hocanın bu konuda mutabık olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.


- "Yeni bir düzen kurmamız lazım"


Başkan Usta, Ersun Yanal isminin yönetim kurulu toplantısında tartışıldığını ancak son olarak oy birliği ile Yanal'da karar kıldıklarını dile getirdi.

Bordo-mavili camianın aldıkları karara destek vermesi gerektiğini aktaran Muharrem Usta, şunları kaydetti:

"Kısıtlı bir bütçe ile Trabzonspor'u ayağa kaldırmak zorundayız. Yeni bir yapılanma ile radikal kararlarla, Trabzonspor'un önünde hiç kimsenin durmaması lazım. Yeni bir düzen de kurmamız gerekiyor. Bu yeni düzenin önünde hiç kimse, en yakın dostlarımız bile engel olmamalı. Yönetim toplantısında bazı arkadaşlarımız, 'Acaba yabancı hoca mı olsa, bazıları yerli ama başkası olsa, bazıları ise Ersun olsa.' diye görüş bildirdiler. 5 saat süren toplantıda herkes fikirlerini gündeme getirdi. Orada, 'Kime karar vereceksek oy birliğiyle, herkesin imzasıyla bu masadan kalkacağız ve o teknik direktörün arkasında sonuna kadar duracağız.' dedim. Her şeyi tartıştık, tüm yönetimin oy birliğiyle beraber ortak bir karar verdik. Bütün camiada farklı düşünceler olabilir ama artık karar verdik. Bütün camianın bu karara destek vermesini bekliyoruz."

Usta, Ersun Yanal'ın geçmişte Trabzonspor'da iki kez çalıştığını da hatırlatarak, "Birinci dönemiyle ilgili olarak genelde olumlu bir tablo var. İkinci dönemiyle ilgili ise bazı olumsuzluklar var ve camiamız da o olumsuzlukları tartışıyor. Birçoğunun abartılı olduğunu görüyorum. Ersun Yanal ile her şeyi masaya yatırdık. Kesinlikle bir başarı için öyle bir yükün altına giriyoruz ki, Ersun Yanal bizden daha heyecanlı, biz ondan daha heyecanlıyız. Ersun Yanal gibi tecrübeli bir hocayla yarım kalmış bir işi tamamlamak için yola çıktık." şeklinde görüş bildirdi.

Ersun Yanal ile futbolcu kadrosu konusunda anlaşarak bir liste hazırladıklarını belirten Usta, şunları ifade etti:

"Bir farkla aynı isimlerde mutabık olduk. Buna göre belirlediğimiz isimlerle yollarımızı ayıracağız. 25 kişilik kadronun 15'i kesin oynayabilecek düzeydeki futbolculardan oluşacak. 5 oyuncu ise kadroyu destekleyecek düzeyde olacak. Kalan 5 oyuncu da altyapıdan gelen genç oyunculardan oluşacak. Şu anda mevcut yapıda 5 ila 8 oyuncuya ihtiyacımız var. Bunların hepsinin doğrudan oynayacak futbolcu olması lazım. Önümüzde 40 gün var. Hiçbir işle uğraşmadan satma, kiralama, alma işini halletmemiz lazım."


- "Trabzonspor'un üstünde Allah'ın tek kulu olmayacak"


Muharrem Usta, takım kaptanı Onur Recep Kıvrak'ın gelecek sezon takımda olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Trabzonspor'un önümüzdeki sezon öncesi çok sağlıklı bir kadrosunun oluşması lazım. Onur buradaki kilit isimlerinden birisi ama Onur da dahil olmak kaydıyla Trabzonspor'un almayacağı, satmayacağı hiçbir bir oyuncu yoktur. Onur bizim için Trabzonspor ile sembolleşmiş birisidir ancak ne Onur, ne bir başkası ne Muharrem Usta bu kulübün üstündedir. Benim bu söylediğim prensipler içinde 'Önce Trabzonspor.' diyerek takım ruhunu kemikleştirecek bir ekiple yeni yolculuğa çıkmak zorundayız. Onur ile de bunu konuştum. Onur şampiyonluğa gidebilecek bir Trabzonspor içinde sonununa kadar kalmak isteyen bir oyuncudur. Bundan sonraki dönemde Trabzonspor'un üstünde Allah'ın bir tek kulu olmayacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.