Trabzonspor lobisinden aynı senaryo!

Trabzonspor lobisinden aynı senaryo!
Geçen sezon saha içindeki başarısızlıklarının faturasını, alakasız sebeplere bağlayarak hedef şaşırtma metodunu uygulayan Trabzonspor lobisi, sezonun henüz ikinci haftasında yine aynı hikayeyi anlatmaya başladı

 

Takımın başarısızlıklarını sürekli başka yerlerde aramayı alışkanlık haline getirmiş Trabzon lobisi, yeni sezonun henüz 2. haftasında kendisini gösterdi. En büyük marifeti, Türk siyasetini ve Türk sporunu baskı altına almak olan Trabzon lobisi, yine iş başına geçti. Geçen sezon saha içindeki başarısızlıklarının faturasını, alakasız sebeplere bağlayarak hedef şaşırtma metodunu uygulayan Trabzonspor cephesi, sezonun henüz ikinci haftasında yine aynı hikayeyi anlatmaya başladı. Yine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Mehmet Baykan’ı hedef tahtasına oturtan malum lobi, Denizlispor ile berabere kaldıkları maçı yöneten hakem Yaşar Kemal Uğurlu üzerinden adeta Konya’ya nefret kustu.

2 MAÇTA GALİBİYET ALAMAYINCA ORTAYA ÇIKTILAR!

Sözde adalet talep eden ancak her alanda ortak hareket ederek, kurumları baskı altına alma marifeti ile ayrıcalık dilenen Trabzonspor cephesi, yine aynı politikayı uyguladı. Önemli oyuncularını kaybettikten sonra sezonun ilk haftasında evinde Beşiktaş’a mağlup olan, bu hafta ise Denizlispor ile berabere kalan Trabzonspor’un bu başarısızlığı, Trabzon basınını da harekete geçirdi. Dün gazeteler ortak manşet ile çıkarken, konuyu ilginç bir şekilde yine TFF Başkanvekili ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a bağladılar.

trabzon-lobisi-2.jpg

YAŞAR KEMAL UĞURLU VE BAYKAN’I HEDEF TAHTASINA OTURTTULAR

Haberlerde; karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönettiği halde, Konyalı Mehmet Baykan’ı aynı noktada buluşturmak adına, sırf ata toprağı Konya olduğu için maçın hakemini bırakıp VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’yu hedef tahtasına oturtarak ortak nokta oluşturma çabası dikkatlerden kaçmadı. Maçın VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun yanlış kararlar verdiğini iddia eden Trabzon yerel basını, önce Yaşar Kemal Uğurlu’nun Konyalı olduğunu, ardından ise Mehmet Baykan’ın adamı olduğunu iddia etti. Bu zorlama ilişkinin üzerinden ise Trabzonspor’a operasyon yapıldığı savını işleyen Karadeniz ekibinin propaganda aracı basın, TFF Başkanvekili Mehmet Baykan’ı ‘Konya’ üzerinden tartışmaya açtı. Konya ile herhangi bir organik bağı olmayan hakem Yaşar Kemal Uğurlu üzerinden Mehmet Baykan’ı yıpratma girişimi ise spor camiası tarafından gülünç bulundu.

 

UĞURLU’NUN KONYALILIĞI

Trabzon basınının iddia ettiği Yaşar Kemal Uğurlu- Konya ilişkisi ise tarihsel bir bağdan ibaret. Uğurlu ailesi aslen Konyalı olmasına rağmen hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Ankara’da doğdu, Ankara’da büyüdü ve hatta Ankaragücü altyapısında futbol oynadı. Ata toprağının Konya olduğunu hiçbir zaman inkar etmediği için bu noktadan sürekli saldırıya uğrayan Uğurlu’nun bu duruşu ‘Trabzon operasyoncuları’ için bir fırsat oldu.

DAHA ÖNCE DE YAPTILAR

Bu durum, bütün başarısızlıklarını yaygara kopararak örtmeyi huy edinen, siyaseti baskı altına alarak Türk sporunu dizayn etmeye çalışan ve bunları yaparken de her türlü şımarıklığı kendine hak gören Trabzon lobisinin ilk marifeti değil. Geçen sezonun son bölümünde Alanyaspor ile berabere kaldıkları maçtan sonra saha içinde kavga çıkaran ve günlerce Türk futbolunun gündeminden düşmeyen Trabzonspor cephesi, konuyu ilginç bir şekilde yine Konya ve Mehmet Baykan’a bağlamıştı.

Alanyaspor kulüp müdürü Muhammed Ak’ın geçmişte Konyaspor’da çalıştığı bilgisi üzerinden yine komplo teorileri yazan malum lobi, Alanyaspor’un kazandığı puanı bile Konyaspor ve Mehmet Baykan üzerinden Başakşehir ile ilişkilendirecek kadar ileri gitmişti.

KONYA NEFRETİNE ANLAM VERİLEMİYOR!

Son dönemde ‘sözde özel sektör’ ve kamu kurumlarından ilginç bir şekilde çok büyük destek aldığı iddia edilen, bununla yetinmeyip İstanbul ve Ankara’yı Karadeniz’den baskı altına almaya çalışan Trabzon’un, bu Konya nefretine ise anlam verilemiyor.

Alanyaspor ve Denizlispor gibi takımlarla oynadıkları maçtan sonra, konu ile hiçbir ilgisi olmayan Konya ve Konyaspor’u hedef alan Trabzon yerel basınının bu tavrının arkasında nasıl bir motivasyon olduğu ise merak konusu.

CEVABI SAHADA VERİLDİ

Saha içindeki başarısızlığını örtbas etmek için mücadeleyi saha dışına çıkarmayı huy edinmiş olan Trabzon lobisine en iyi cevabı ise, Konyaspor yine saha içinde vermişti.

Geçen sezonun en kritik maçlarında şampiyonluk adayı iki takım olan Başakşehir ve Trabzonspor'u 4-3 yenmeyi başarmış ve Trabzonspor'u şampiyonluktan ederek bu oyunun saha içinde kalması gerektiğini rakibine hatırlatmıştı.

‘KONYALI’NIN GÖNDERİLMESİ ŞAMPİYONLUKTAN ETTİ’

Öte yandan Trabzonspor camiası ve Türkiye’deki spor otoritelerinin çoğunluğu geçen sezon kaçan şampiyonluğun en büyük nedenini, başarılı bir performans sergilemesine karşın yönetimle ters düştüğü iddiasıyla Konyalı teknik direktör Ünal Karaman’ın takımdan gönderilmesi olarak göstermişti. Karaman’ın yerine getirilen Trabzonlu teknik adam Hüseyin Çimşir takımı şampiyonluktan edip, “Ben bu işi çok fazla beceremedim” diyerek sezon bitmeden istifa etmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.