Trafik ve İlk Yardım Haftası

Trafik ve İlk Yardım Haftası
Şereflikoçhisar ilçesinde öğrencilere seminer verildi

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar ilçesinde "Trafik ve İlk Yardım Haftası" etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere trafik ve ilk yardım konulu seminer verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verilen seminerde, Trafik Tescil Büro Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Öztoprak ve Trafik Polisi Turan Kayalar trafik kurallarını anlattı.

Öztoprak, trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Trafik kurallarına riayet ediniz, yapacağınız hatalar nedeniyle geride gözü yaşlı insanlar bırakmayın, alkollü araç kullanmayın, ehliyetsiz taşıt kullanmayın trafik kurallarına uymak kazaların önüne geçer." dedi.

Trafik kazaları ve trafik kullarını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli sağlık personeli Halime Arıbaş ve Seda Kalender tarafından ilk yardım müdahaleleri, ambulansların geçiş üstünlüğü, 112 Acil Servis hattının gereksiz hallerde meşgul edilmemesi gerektiği belirtilerek öğrencilere sağlık ve ilk yardım konusunda temel bilgiler verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.