Trafikte yeni dönem etkisini gösterdi: Bakan Çiftçi verileri açıkladı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, katıldığı canlı yayın programında trafik güvenliğine ilişkin güncel verileri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu.

ÖLÜMLÜ KAZALARDA YÜZDE 16,7 AZALMA
Bakan Çiftçi, bir önceki yılın aynı dönemleriyle karşılaştırıldığında ölümlü trafik kazalarında yüzde 16,7 oranında azalma yaşandığını, günlük ortalama can kaybının ise yaklaşık yüzde 10 gerilediğini belirtti.
TRAFİK İHLALLERİNDE SERT DÜŞÜŞ
Bakan Çiftçi, trafik ihlallerindeki azalmaya da dikkat çekti. Makas atma ihlallerinin yüzde 92,6 oranında düştüğünü ifade eden Çiftçi, takograf ihlallerinde yüzde 78,2, drift atma davranışında ise yüzde 62,1 oranında azalma yaşandığını söyledi. Hız ihlallerinde de yaklaşık yüzde 60’a varan bir gerileme olduğu bilgisini paylaştı.

“AMACIMIZ CEZA DEĞİL, KURAL UYUMU”
Sürücülere kurallara uyma çağrısında bulunan Bakan Çiftçi, temel hedeflerinin ceza yazmak olmadığını vurguladı. Çiftçi, “Biz istiyoruz ki sürücülerimiz kurallara uysunlar. Biz de onlara ceza yazmak zorunda kalmayalım. Çünkü bizim amacımız kurallara uyulmasını sağlamak. Aksi halde insanları cezalandırma gibi bir niyetimiz yok.” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.