Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi

Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi
Tekirdağ'da düzenlenecek zirvede, sanayicilere havacılık ürünleri tanıtılacak

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da düzenlenecek "Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi" kapsamında sanayicilere havacılık ürünleri tanıtılacak.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, iki yıldır zirve için çalışma yaptıklarını belirterek, bölgedeki yan sanayi şirketlerini, Ankara ve İstanbul'daki savunma, havacılık firmalarının temsilcileriyle bir araya getireceklerini anlattı.

Şahin, "Trakyalı üreticilerimiz ne yapabilir, ne üretebilir gelsin konuşsunlar diye böyle bir zirve gerçekleştirelim dedik. Bölgelerdeki üniversiteler de bu işin ortağı. Amacımız Trakya'daki firmalarımızı, katma değer noktasında bir üst noktaya, segmentte mal üretebilecek konuma gelmesi" dedi.

KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Tolga Erkan da savunma ve uzay sanayide yerlileşme politikasının olmazsa olmaz olduğunu belirterek, "Sanayicilerimizin Trakya'da olanlarına ulaşarak çalıştaya davet ediyoruz. Taşeron ve yan sanayi olarak tamamen yerli olmasını istiyoruz. Çalıştayın bir önemi de bu" diye konuştu.

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA) İstanbul Yönetim Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Halil Tokel ise Türkiye'de son dönemlerde savunma sanayicilik ve havacılıkla ilgili çalışmaların yoğunlaştığını, önemli sonuçlar alındığı ifade etti.

Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi, 17-18 Mart'ta Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.