Trakya'da, KOSGEB'den en çok kadınlar yararlanıyor

Trakya'da, KOSGEB'den en çok kadınlar yararlanıyor
Trakya'da, KOSGEB desteklerinden faydalanan girişimcilerin yüzde 50'den fazlasının kadın olduğu bildirildi- KOSGEB Tekirdağ Müdürü Erkan: - "2010 ve 2015 yılı arasında uygulamalı girişimcilik eğitimlerine Tekirdağ genelinde il bazında 5 bin kişi katıldı.

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya'da, KOSGEB desteklerinden faydalanan girişimcilerin yüzde 50'den fazlasının kadın olduğu bildirildi.

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'da girişimcilik, Ar-Ge inovasyon ve genel destek programı kapsamında girişimcilere ve KOBİ'lere yoğun destek verdiklerini söyledi.

Ciddi oranda kadın girişimci potansiyeli olan Trakya'da, 2010'da başlatılan girişimcilik destek programına katılarak sertifika alanların sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Erkan, "2010 ve 2015 yılı arasında uygulamalı girişimcilik eğitimlerine Tekirdağ genelinde il bazında 5 bin kişi katıldı. Bu eğitimlerin 2 bin 600'ü yani yüzde 50'den fazlası kadın girişimci adaylarımızdı. Tekirdağ'da KOSGEB desteği ile kurulan 300'e yakın şirketin de yaklaşık yüzde 60'ının kadın girişimci olması bizi sevindiriyor" dedi.

- "Trakya'da kadınlar daha girişimci"

Trakya'daki kadın girişimci oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu bildiren Erkan, şöyle konuştu:

"Trakya kültüründen, buranın topraklarından kaynaklanan kadın girişimcilerin daha risk alabilen insanlar olabilmesi. Girişimci demek, risk alıp iktisadi faaliyette bulunabilmek demek. Kadın girişimcilerimizde burada iki senaryo yaşanıyor. Buralarda biz bunu görüyoruz. Özellikle ya yaptıkları sabit maaştan, rutin hayattan sıkılmış, hayalleri olan kadın girişimcilerimiz ya da çocuk sahibi olmuş ve çocukları bir yaşa gelmiş, ilkokulu, ortaokulu bitirmiş ama hayalleri olan, akıllarında bir iş fikri olan kadınlar geliyor. Bölgede yüzde 60'a yakın kadın girişimcimizi destekledik. Trakya'daki kadın girişimci oranı, Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu da bizi sevindiriyor."

Tolga Erkan, KOSGEB destek programlarının yenilenerek kadın girişimcilere sağlanan destek oranının da arttığını, kadın girişimcilere sağlanan pozitif 10 puanlık ayrımın 20'ye yükseldiğini bildirerek, "Kadınlara yüzde 20 pozitif ayrımcılık sağlıyoruz destek miktarımızda. Kadın girişimcilerimiz harcama yaptığı zaman 10 bin liralık harcama eğer kurum kabul ettiyse, 8 bin lirasını KOSGEB'den hibe olarak yararlanabiliyor. Ama erkek girişimcimiz olsaydı 6 bin liralık bir kısımdan yararlanabiliyordu" diye konuştu.

Erkan, Tekirdağ'da, birçok farklı sektörde kadın girişimcilerin KOSGEB'den aldıkları destekle işletme kurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok farklı sektörlerde, oto yıkama, lastik tamirciliği, hazır yufka gibi sektörlerde kadın girişimcilerimiz var. Ar-Ge inovatif girişimci kadın girişimcilerimiz, yazılım üzerine işletme açan kadın girişimcilerimiz var. Geri dönüşüm sektörü üzerine şirket kuran kadın girişimcilerimiz var. Sadece hizmet sektöründe değil ayrıca imalat sanayisinde de Trakya'da kadın girişimci oranımız yüksek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.