TRAKYAKA'dan KOBİ'lere "Dış Ticaret Okulu"

TRAKYAKA'dan KOBİ'lere "Dış Ticaret Okulu"
Trakya Bölgesi'nda faaliyet gösteren KOBİ'lerin dış ticaret kapasitelerinin artırılması amacıyla uzman eğitmenlerle birlikte "Dış Ticaret Okulu" projesi gerçekleştiriliyor

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından Trakya Bölgesi'nde faaliyet gösteren KOBİ'lerin dış ticaret kapasitelerinin artırılması amacıyla uzman eğitmenlerle birlikte "Dış Ticaret Okulu" projesi yürütülüyor.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı açıklamada, ajans olarak KOBİ'lerin rekabet edebilirliklerinin ve uluslararası pazarlara erişebilmelerinin sağlanmasına, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine çok önem verdiklerini aktardı.

Dış Ticaret Okulu projesini, KOBİ'lerin belirledikleri hedeflere ulaşmak için alanında uzman eğiticilerle hayata geçirdiklerini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Bölgemizde öne çıkan, rekabetçi sektörlere yönelik farklı eğitimleri de hayata geçirdik. Bu eğitime katılan firmalarımızın diğer firmalarımıza örnek olacağına eminim, buradan yeni başarı hikayeleri çıkacak. Bu başarı hikayelerini her platformda dile getireceğiz. Eğitime katılan firmalarımıza teşekkür ediyorum."

Trakya Bölgesi'nden 24 firmanın katıldığı Dış Ticaret Okulu kapsamında, firmalara 7 haftaya yayılmış bir eğitim programında doğru müşteri segmenti belirleme yöntemleri, ürün konumlandırma, pazar araştırma yöntemleri, dış pazarlara ulaşımda kullanılan bilgi kaynakları, uluslararası pazarlama, dağıtım kanalları, ürün destek, müşteri hizmetleri, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi gibi konularda bilgiler verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.