TRT’den Hz.Mevlana dizisi geliyor

TRT’den Hz.Mevlana dizisi geliyor
Son Dönemde Ses Getiren Dizilere İmza Atan Trt, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Hayatını Ekranlara Taşımaya Hazırlanıyor. Konya’da Çekilecek Diziye Konya Büyükşehir Belediyesi De Destek Verecek

Ses getiren Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid gibi sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ses getiren dizilere imza atan TRT bu atağını yeni sezonda “Uyanış Büyük Selçuklu”yla devam ettiriyor. TRT,  önümüzdeki günlerde, fikirleriyle milyonlarca insana ilham veren büyük mutasavvıf Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatını ekranlara taşımaya hazırlanıyor. Başarılı tarihi dizileriyle ses getiren TRT’nin dizisiyle birlikte Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Konya bir kez daha gündemin ön sıralarına yerleşecek.

KALE FİLM TARAFINDAN ÇEKİLECEK

Konya’da çekimi gerçekleştirilecek ve senaryosu ödüldü yönetmen senarist Ali Aydın tarafından yazılan dizinin yönetmenliği için Kale Film Yapım’ın ünlü oyuncu yönetmen-senarist Yağız Alp Akaydın ile anlaştığı öğrenildi. A.R.O.G, Entelköy Efeköy'e Karşı, Köstebek, Veda, Gecenin Kanatları’nın da aralarında olduğu 50 civarında dizi ve filmin yönetmen ve yönetmen yardımcılığını yapan Akaydın; Patron, Gülperi, Söz, Yaz'ın Öyküsü, Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Aşk ve Ceza gibi dizilerin de yönetmenliğini yaptı.

MEVLANA’YI KİM OYNAYACAK?

Kale Film Yapım tarafından çekilecek dizi için cast çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi. Dizide Hz. Mevlana'yı hangi aktörün canlandıracağı ise merakla bekleniyor. İlk etapta 30 bölüm olarak çekileceği öğrenilen dizinin başarısına ve izlenme oranına göre devamının da çekilmesi gündeme geleceği öğrenildi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK VERECEK

TRT’de yayınlanacak diziye Konya Büyükşehir Belediyesi destek verecek. Bu kapsamda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile önümüzdeki günlerde sözleşme yapmaya hazırlanan Konya Büyükşehir Belediyesi’ ev sahibi sıfatıyla, diziye her türlü desteği vereceği öğrenildi. (Esra Örengül)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.