Trump Amerikan Halkına 'Kanun Ve Düzen' Vaat Etti

Trump Amerikan Halkına 'Kanun Ve Düzen' Vaat Etti
ABD'nin Cleveland kentinde gerçekleştirilen kongrede Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığını kabul eden Trump, Amerikan halkına "kanun ve düzen" vaat etti

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Cleveland kentinde yapılan parti kongresinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığını kabul etttiğini açıklayan iş adamı Donald Trump, 4 gündür Ohio eyaletinin Cleveland kentinde devam eden parti kongresinin son gününde delegelere hitap etti.

Salı gününden bu yana devam eden kongrenin ikinci gününde gerekli delege desteğini kazanarak partinin nihai başkan adayı olan 70 yaşındaki Trump, kongrenin son gününde ise "partinin başkan adaylığını kabul ettiğini" açıkladı. Trump, "Tevazu ve minnettarlık içinde başkan adaylığını kabul ediyorum." dedi.

-"Sizin sesiniz olmaya geldim"


Cleveland Quicken Loans Arena'da 76 dakika süren konuşmasında Trump, ABD'nin istikrar ve güvenlik açısından çok zor günler geçirdiğini ve itibarının birçok alanda zedelendiğini kaydederek, "Bu ülkenin çok çalışan ve sesi duyulmayan, unutulmuş erkek ve kadınları; sizin sesiniz olmaya geldim." ifadesini kullandı.

Konuşmasında ağırlıklı olarak suç ve güvenlik sorunu, yasadışı göç, terörizm ve uluslararası ticaret gibi konulara vurgu yapan Trump, zor günlerden geçen ülkesinin kendisi gibi bir "kurtarıcıya" ihtiyacı olduğu imasında bulundu.

-"Ülkedeki kanun ve düzeni yeniden tesis edeceğim"


Ülkede güvenlik açığı olduğuna ve bu sebeple giderek artan oranlarda terör saldırısı, suç ve cinayetlerin meydana geldiğine işaret eden Trump, "Önümüzdeki yıl yemin ettiğim zaman bu ülkedeki kanun ve düzeni yeniden tesis edeceğim. Bana inanın." şeklinde konuştu.

Muhtemel Demokrat rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a da yüklenen Trump, Clinton'ı büyük şirketlerin ve elitlerin "kuklası" olmakla suçladı ve onun "çürümüş mevcut sistemi aynen koruyacağını" iddia etti.

Ortadoğu'da yaşanan çatışma ve kaos ortamının, Clinton'ın ürünü olduğunu savunan Trump, "Clinton'ın mirasının Amerikan mirası olamayacağını" vurguladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.