Tskb 6. Sürdürülebilirlik Atölyesi Gerçekleştirildi

Tskb 6. Sürdürülebilirlik Atölyesi Gerçekleştirildi
TSKB Genel Müdür Yardımcısı Kesler:- "Öğrencilerle TSKB ve Escarus yöneticilerini bir araya getirerek sürdürülebilirliği farklı perspektiflerden yorumluyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) iştiraki Escarus ile birlikte düzenlediği 6. Sürdürülebilirlik Atölyesi, Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Banka açıklamasına göre, 2012 yılından bu yana düzenlenen sürdürülebilirlik atölyelerinde geleceğin karar vericileri üniversite öğrencileriyle, akademisyenler, TSKB ve Escarus yöneticileri bir araya gelerek sürdürülebilirlik temalı vaka analizleri gerçekleştiriyor.

Bu yılki atölye, sürdürülebilirlik gündeminin önemli maddelerinden olan "Entegre Düşünme ve Entegre Bakış Açısının Sağladığı Katma Değer" temasıyla düzenlendi. 30 öğrencinin katıldığı etkinlikte, entegre düşünme konusunda farklı yaklaşımlara sahip iki şirket değerlendirildi.

TSKB ve Escarus yöneticilerinin de çalışmaya katıldığı bildirilen açıklamada, öğrenciler kurgulanan senaryolar çerçevesinde sunumlar hazırladığı, sürdürülebilirlik kavramı ele alınarak katılımcılarla dünyadaki son gelişmeler hakkında bilgiler paylaşıldığı belirtildi.


- " Gelecek farklı değerler yaratabilmeyi bilen kuşakların elinde şekillenecek"


Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdür Yardımcısı Yetkin Kesler, sürdürülebilirlik alanında ilk okuryazarlık programını hayata geçirdiklerini belirterek, 2012 yılından bu yana geleceğin karar vericileri olan üniversite öğrencileri nezdinde farkındalık yaratmak amacıyla sürdürülebilirlik atölyeleri düzenlediklerini bildirdi.

Kesler, "Atölyelerde öğrencilerle TSKB ve Escarus yöneticilerini bir araya getirerek sürdürülebilirliği farklı perspektiflerden yorumluyoruz. Şimdiye kadar Bilkent, Koç, ODTÜ, Sabancı gibi pek çok değerli okulun öğrencileriyle buluşma şansı yakaladık. Önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilirlik atölyesiyle farklı okullara ulaşmaya ve geleceğin sürdürülebilir iş modellerinin şekillendirilmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Escarus Genel Müdürü Hülya Kurt da sürdürülebilirliğe katkının, bir misyon değil dünyaya bir borç olduğunu belirterek, geleceğin sürdürülebilir olarak şekillenebilmesi için farklı fikirlere ve bakış açılarına açık düşünebilen, bilgiden değer yaratan ve katma değerli çözümler geliştiren bir neslin oluşması gerektiğine dikkati çekti.

Öğrencilerin sürdürülebilirlik konusunu sahiplenmelerinin öneminin altını çizen Kurt, şunları kaydetti:

"Gençlerin sürdürülebilirlik bilincini yükseltmek için yarattığımız farklı platformlarla global vizyonumuzu aktarıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilirlik atölyeleriyle bu kavramı farklı açılardan değerlendirmeye, yorumlamaya ve farklı pencereler açmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, gelecek entegre düşünerek farklı değerler yaratabilmeyi bilen kuşakların elinde şekillenecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.