TSK'dan Ateş Serbest tam isabet

TSK'dan Ateş Serbest tam isabet
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından "Ateş Serbest-2023" faaliyetinde hedefler tam isabetle vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından "Ateş Serbest-2023" faaliyetinde hedefler tam isabetle vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ateş gücünü sergilediği "Ateş Serbest-2023" faaliyetinin Seçkin Gözlemci Günü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun katılımıyla Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Sakarya Kışlası'nda gerçekleşti.

aw052399-10.jpg

Faaliyette TSK envanterinde bulunan silah sistemlerinin 50'si sergilenirken, 42 silah sistemi de aktif olarak atışlarda kullanıldı. Öte yandan faaliyette yerli üretim silah ve sistemler de kullanıldı. MPT-55, MPT-76, KNT-76 ve Bora-12 keskin nişancı tüfekleri, Kargu vurucu İHA, T-129 Atak, Korkut hava savunma gibi yerli silah ve sistemler yer aldı. Ayrıca AKIN TİCA, SAR MT-D makineli tüfek ve 8,59 mm KN-12 keskin nişancı tüfeği ilk defa gösterime çıktı. Kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmeyi amaçlayan ortak faaliyete Kuvvet Komutanlıkları ve Özel Kuvvetler Komutanlığından pek çok personel katıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.