TÜBİTAK BİGG-1520 Çağrısı ‘WEBİNARI’

TÜBİTAK BİGG-1520 Çağrısı ‘WEBİNARI’
InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’nın konuşmacı olarak katıldığı ..

InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Teknolojik Girişimcilik ve TÜBİTAK BİGG-1520 Çağrısı ‘Webinarı’ gerçekleşti. Webinar’da girişimcilik ve girişimciliğin önemi vurgulandı. Innopark Konya TGB Girişimcilik Merkezi Uzmanı Burakcan Karaman moderatörlüğünde gerçekleşen webinara, çok sayıda lisans ve lisanüstü öğrenci ile akademisyenler katıldı.  Konya’daki gençlere girişimciliğin anlatılması, girişimciliğin öneminin vurgulandığı webinar’da ayrıca 1512-Tekno girişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) anlatıldı.

ÖZÇELİK: KÖKLÜ GEÇMİŞE SAHİBİZ

Kuruluş tarihi olarak yeni bir üniversite olmalarına rağmen bünyesinde bulunan 2 fakülte, 1 lisansüstü eğitim merkezi (LEE) ve 1 meslek yüksekokulu ile yaklaşık 50 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduklarını ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, ‘Üniversitemiz, alanında uzman akademik kadrosu, nitelikli lisans ve lisansüstü mezunlarıyla ülkemizin kalkınmasını destekleyecek alt yapıya sahiptir. Bu alt yapı ve birikim yeni bir üniversite olmamıza rağmen önemli başarı ve projelerde hayata geçirmemize olanak tanıyor. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinde ilk 50 üniversite arasında yer aldık. Tabi ki bu önemli bir başarı ancak yeterli değil hedefimiz ilk 10 girebilmektir. Üniversite olarak bunu başarabilecek potansiyelimiz, alt yapımız ve gücümüz var.” dedi.

BOTSALI: KONYAMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı ise “Konya’nın teknik bir üniversite hayali uzun yıllar devam ediyordu ve bu hayalimiz gerçekleşti. O yüzden Konya Teknik Üniversitesi’nin bölgesi ve ülkesi için gerekeni yapacağına inanıyorum. Konyamız ve ülkemiz için güzel şeyler oluyor bunun haberlerini alıyoruz. Biz bu haberleri daha da artırmak istiyoruz. Bahsetmek isterim ki Girişimci ve Yenilikçi üniversite endeksindeki mevcut durumu Konya için bizler için gurur verici. Bu webinarın amacı da buna daha fazla katkı sağlamasına hizmet etmek. Çünkü biz öğrenci ve öğretim elemanlarımızı birer teknoloji alanında çalışan girişimciler olmasını arzuluyoruz. Bunun için üniversitede elde edilen bilginin sanayiye katma değer olarak dönüştürülmesinin yanı sıra alınan bilginin ekonomiye kazandırılmasının sağlanması hedefliyoruz bütün çabamız bu yönde” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.