TÜBİTAK 'Endüstri 4.0'e hazır

TÜBİTAK 'Endüstri 4.0'e hazır
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Türkiye'nin Endüstri̇ 4.0'e adapte olabilmesi için gereken altyapı çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine Endüstri̇ 4.0'e yöneli̇k Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK), Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) çağrılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Endüstri 4.0 ya da bir başka deyişle Sanayi Devrimi teriminin gelişimi hakkında bilgi veren Işık, Türkiye'nin bu devrime adapte olabilmesi için gereken altyapı çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'nin bu devrime, Ar-Ge ve inovasyonla hazırlanması gerektiğinin altını çizen Işık, "Sanayi 4.0 kavramında da diğer teknolojik alanlarda olduğunu gibi, düşük becerili insan gücünün önemi azalırken, çok yüksek becerili, yüksek nitelik gerektiren insan gücüne talep arttı." diye konuştu.

"Başvurular için değerlendirme süreci başladı"
Türkiye'nin şu anda en fazla öncelik vermesi gereken konunun nitelikli insan gücü olduğunu, bu kapsamda TÜBİTAK olarak TEYDEB çağrılarına çıktıklarını anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Geçen yıl, ölçüm sonucunda otomatik raporlama ve gerçek zamanlı üretim projesiyle iyileştirme sağlayan yazılım ve donanımların geliştirilmesini hedefleyen 'Gerçek Zamanlı Ölçüm Sistemleri' programına 37 başvuru geldi ve değerlendirme süreci başladı. 'Sektörel Robotik Uygulamalar-İnşaat ve Madencilik Sektörü' programına 6, 'Endüstriyel Robotlar' çağrısına ise 16 başvuru alındı ve değerlendirme süreci başladı." ifadesini kullandı.

Işık, endüstri 4.0 için 5 yeni çağrıya daha çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.