TÜBİTAK ödül töreni

TÜBİTAK ödül töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "(Batılı ülkelerin terör örgütlerine yaptığı yardımlar) Sizler terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardımını yaparsanız, ondan sonra bunu bir kılıfa koyarak 'Hayır biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz'

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, batılı ülkelerin terör örgütlerine yaptığı yardımlara ilişkin, "Sizler, terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardımını yaparsanız, ondan sonra bunu bir kılıfa koyarak 'hayır, biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz' derseniz, kusura bakmayın biz bunu yutmayız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen TÜBİTAK Ödül Töreni'ndeki konuşmasında, İslam dünyasının bilim çalışmalarında istenilen seviyede olmadığına işaret ederek, "Tabii ki bu bizim için çok çok üzüntü verici bir tablo. Benim buradaki ısrarım şu, Türkiye, öyle bir sıçrama yapmalıdır ki, öyle bir adım atmalıdır ki biz bu dengesizliği dengeler hale getirmeliyiz. Türkiye olarak biz bunu yapar mıyız? Ben, inanıyorum biz bunu yaparız." ifadesini kullandı.

Son 14 yılda, Türkiye'nin bir sıçrama yaptığını, en azından fiziki mekanlar itibarıyla artık üniversitesi olmayan ilin kalmadığı gibi, anaokulu, ilk, orta ve liselerde ciddi bir sıçrama yaşandığını vurgulayan Erdoğan, okuma yazma oranlarının ciddi manada artıyor olmasının, "Haydi Kızlar Okula" kampanyalarıyla kızları cehalete mahkum eden anlayışın, artık cehaletten ilime doğru teşvik ediliyor olmasının nerelerden nereye gelindiğini göstermesi bakımından çok önemli olduğunu bildirdi.

Erdoğan, bunun yeterli olmadığını, bu durumun çok daha ileri seviyelere taşınması gerektiğini vurguladı.

Bu çerçevede hocalara, özellikle de siyaset kadrolarına çok büyük görevler düştüğüne dikkati çeken Erdoğan, siyasetin, ilimin ve irfanın önünü açması gerektiğini, son 14 yılda da bunu yapmanın gayretinde olunduğunu anlattı.

- "Bunu en az sizler kadar biliyoruz"

Türkiye olarak uzun süredir batılı ülkelere terör örgütleri arasında ayrım yapmamaları, bu konuda ilkeli ve tutarlı davranmaları çağrısında bulunduklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Buna karşılık Amerika başta olmak üzere kimi ülkeler, kendilerince çeşitli bahaneler ileri sürüp, harf oyunlarıyla göz boyayarak bölgemizde masumları katleden örgütlere, aleni destek verme yoluna gidiyor. Bunları da dile getirdiğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Bize, 'böyle medya aracılığıyla sataşmayın.' diyorlar. Tamam da bunu nerede konuşacağız, bunu ikili toplantılarda vesaire buralarda da konuştuk sizlerle, hala konuşuyoruz. Ama sizler, terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardımını yaparsanız, ondan sonra bunu bir kılıfa koyarak 'hayır biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz' derseniz, kusura bakmayın biz bunu yutmayız. Bizim de silahlı kuvvetlerimiz var, bizim de güvenlik güçlerimiz var, ne mühimmattır, ne silahtır bunu en az sizler kadar biliyoruz.

Düşünebiliyor musunuz, biz NATO'da sizinle beraberiz, NATO'da sizlerle beraber olduğumuz halde, siz bu destekleri bize değil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Yoksa NATO'daki ortağınız sizin bu bölücü terör örgütleri midir? Nasıl oluyor da siz, bu 'bölücü terör örgütleri olarak' kabul ettiğiniz bu örgütlere bu tür destekleri veriyorsunuz? Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil, bunu yutmamız mümkün değil. Eğer biz, NATO ittifakı içinde berabersek, eğer biz stratejik ve model ortaksak, o zaman siz bizim yanımızda yer alacaksınız. Bölücü terör örgütünün yanında yer almayacaksınız. Bunun için de bizden çok daha farklı ifadeler, güzellemeler beklemeyeceksiniz."

- "NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu"

Erdoğan, bunu her zaman açık açık söyleme mecburiyetinde bulunduklarını belirterek, "Çünkü siz siyaset yaparken nasıl 'halkımız bizden bir şeyler bekliyor' diyorsanız, kusura bakmayın bizim siyasetçilerimiz, bizler de halkımıza bir hesabın verileceğinin bilinci içerisinde bu ifadeleri kullanıyoruz, bu adımları atıyoruz. Türkiye, Suriye kaynaklı tehditleri, sınırları boyunca yaşarken hatta sınırlarımızın içine bombalar yağarken, NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu." diye konuştu.

Erdoğan, bugün de El Bab operasyonunda ne NATO'nun ne de bölgede güç bulunduran, "güya müttefik ülkelerin", en küçük bir desteğini görmediklerine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sözüm ona DEAŞ'a karşı mücadele için kurulan koalisyon, bugün DEAŞ'a en büyük zayiatı verdiren, örgütün belini kıran El Bab harekatına hiçbir katkı sunmuyor. Üstelik yalan üstüne yalan. 'Türkiye, DEAŞ'a destek veriyor' diyorlar, el insaf. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu noktada zayiatı veren biziz ve gerçekten başından itibaren Özgür Suriye Ordusu'nun verdiği çok ciddi zayiat var.

Bu Özgür Suriye Ordusu'nu, bizim içimizde bile bazı mahfiller, 'terör örgütü' olarak ilan ediyor. Özgür Suriye Ordusu, terör örgütü falan değil, hatta Amerika'nın başında 'birlikte kuralım' dediği bir örgüttür. Ilımlı muhaliflerden oluşan bir direniş hareketidir. Biz şimdi onlarla beraber hareket ediyoruz, onlara gerekli desteği veriyoruz. Niye? Kendi topraklarında onları yalnız bırakmamak için."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.