"Tüm Dünyayı Kucaklamak İstedim; Kollarım Yetişmedi"

"Tüm Dünyayı Kucaklamak İstedim; Kollarım Yetişmedi"
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan sergi, Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı

 Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan "Bir Usta Bir Dünya: Özdemir Asaf" sergisi ziyarete açıldı.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde "Tüm dünyayı kucaklamak istedim; kollarım yetişmedi" alt başlığıyla gerçekleşen sergi, ünlü şairin fotoğrafları, kişisel evrakları, defterleri ve elyazılarıyla yaşam öyküsünü ve sanatçı kişiliğini gözler önüne seriyor.

Özdemir Asaf'ın anıldığı sergide konuşan oğlu Gün Asaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide, babasının yaşamını hissettiren, gösteren, aktaran özelliklerin olduğunu dile getirdi.

Gün Asaf sergiyi Yapı Kredi Yayınlarıyla hazırladıklarını aktararak, "Özdemir Asaf'ı hissetmelerini, bazı konularda anlamalarını ve birçok yaşam alanına tanıklık etmelerini sağlayan bir sergi. Bizim aile olarak çok az bulunan bir aile arşivimiz vardır. Burada o arşivden seçmeler var. O seçmelerde öğrencilik yıllarındaki notlarından tutun, son şiirine kadar çok iyi bildiğimiz bazı şiirlerin ilk el yazmalarını ve bazı kitapların kendi içerisindeki öykülerini görebiliriz" diye konuştu.

Asaf, serginin ünlü şairi daha çok tanıma imkanı verdiğinin altını çizdi.

Açılışa katılan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Rıfat Akbulut ise Özdemir Asaf'ın böyle bir sergiyi fazlasıyla hak ettiğini aktararak, "Kendisini kısa süre de olsa tanıma imkanı buldum. Serginin, yeni kuşakların Asaf'ı tanıması açısından zamanlaması gayet güzel. Öğrencilerimin çoğu Özdemir Asaf'ı biliyor. Hatta ezbere bildikleri şiirleri var" ifadelerini kullandı.

Akbulut, Özdemir Asaf'ın çok heybetli ve ince fikirli bir insan olduğunu söyledi.

"Yaşamak değil/Beni bu telaş öldürecek", "Sen bana bakma/Ben senin baktığın yönde olurum", "Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu/Birinciliği beyaza verdiler", "Yalnızlık paylaşılmaz/Paylaşılsa yalnızlık olmaz" dizelerinin sahibi Asaf için açılan sergi, 23 Ekim'e kadar devam edecek. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.