Tüm mücadelesi geride bıraktığı kabilesi için

Tüm mücadelesi geride bıraktığı kabilesi için
Eskişehirspor'un Gabonlu futbolcusu Meye: "Üyesi olduğum kabilenin gün geçtikçe nüfusu azalıyor. Belki gelecekte kaybolacak bir kabilem var. Burada olmamın en büyük amacı, Gabon'daki akrabalarıma, yardımcı olup onları mutlu etmektir"

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un Gabonlu futbolcusu Axel Meye, ülkesinde üyesi olduğu kabilesinin gün geçtikçe nüfusunun azaldığını belirterek, en büyük amacının akrabalarına yardımda bulunup onları mutlu etmek olduğunu söyledi.

Ara transfer döneminde siyah-kırmızılı takıma transfer olan Meye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolun kendisi için aileden kalma bir miras olduğunu belirterek, küçük yaşlardan beri bu sporu hep çok sevdiğini vurguladı.

Golcü futbolcu, Gabon'da bir kabileye üye olduğunu dile getirerek, "Üyesi olduğum kabilenin gün geçtikçe nüfusu azalıyor. Belki gelecekte kaybolacak bir kabilem var. Buradan olmamın en büyük amacı, Gabon'daki akrabalarıma, yardımcı olup onları mutlu etmektir" ifadelerini kullandı.

Bütün yaşıtları gibi okula giderken boş zamanlarında futbol oynadığını anlatan Meye, "Gabon'da futbol şu anda boyut değiştiriyor. Gabon Cumhurbaşkanı bile oyuncuların başarılı olabilmesi için bütün imkanları sağlıyor. Bundesliga ekiplerinden Borussia Dordmund'da forma giyen Gabonlu Aubameyang'ın altın ayakkabı listesinde olması beni adeta kamçılıyor. Zamanla onun gibi olmak istiyorum" diye konuştu.


-"Ben de Eskişehirspor'u savunuyorum"


Saçlarının sarı olmasının futbolseverler tarafından ilgi gördüğünü bunun da hoşuna gittiğini anlatan Meye, "Diğer futbolculardan farklı olmayı seviyorum" dedi.

Meye, Hollywood yıldızı Wesley Snipes'in canlandığı "Blade" karakterine benzetildiğinin hatırlatılması üzerine, "Filmi izledim. Kılıçlarını gördüm, güçlü ve savunma yapıyor. Böyle bir imaj bana yakıştırıldığı için mutluyum. Ben de Eskişehirspor'u aynı şekilde savunuyorum" diye görüş belirtti.


-"Tek hedefim Eskişehirspor ile ligde kalmak"


Meye, Gabon dışında ilk kez bir takımda forma giydiğini anımsatarak, Eskişehirspor'un ismini de kendisine gelen teklifin ardından menajerlerinden duyduğunu söyledi.

Kendisine Eskişehirspor'un iyi bir kulüp olduğunun iletildiğini belirten Meye, şunları kaydetti:

"İyi ki buradayım. Şimdiye kadar hayal kırıklığı yaratacak hiçbir şey olmadı. Taraftarın bana olan desteğiyle adeta ben olmaktan çıkıyorum. Onları memnun etmek için çok büyük istek duyuyorum. Onlar inanılmaz bir taraftar topluluğu. Tek hedefim Eskişehirspor ile ligde kalmak. İlk günden beri benden söz ediliyorsa bu, teknik heyetin, kulüpte çalışan herkesin beni desteklemesi sayesindedir. Gerçekten çok aile canlısıyım. Beni ailemin içindeymişim gibi hissettiriyorlar. Taraftara teşekkür ediyorum. Bize desteğe devam etsinler. İçinde bulunduğumuz durumun farkındayım ve kötü durumdan çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.