TÜMSİAD Pakistan şubesi açılıyor

TÜMSİAD Pakistan şubesi açılıyor
İSTANBUL (AA) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Pakistan şubesi açılıyor.TÜMSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Pakistan...

İSTANBUL (AA) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Pakistan şubesi açılıyor.

TÜMSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacmi 2011 yılında 1,1 milyar dolar seviyelerindeyken 2015'te 600 milyon dolarlara kadar geriledi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Pakistan Ticaret Bakanı Khurram Dastgir Khan, İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için yarın "Serbest Ticaret Alanını Tesis Eden Çerçeve Anlaşması"nı imzalayacak.

Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacminin gelişmesini hedefleyen TÜMSİAD da Pakistan’da temsilcilik açacak. Açılış törenine, bakanlar Mustafa Elitaş ile Khurram Dastgir Khan'ın da katılımı bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, Türkiye ile Pakistan arasındaki mevcut dış ticaret hacminin, iki ülkenin potansiyelini yansıtmaktan uzak olduğunu belirtti.

Kapıcıoğlu, "TÜMSİAD olarak iş adamlarımızın Pakistan ile ticaretini geliştirmek için Pakistan’da şubemizi açıyoruz. İş adamlarımız için Pakistan’da hem yatırım yapılabilecek alanlar hem de birçok sektör için ithalat ve ihracat fırsatı bulunuyor. Biz de yurt dışındaki dokuzuncu şubemizi, Pakistan’da açarak Türkiye ve Pakistan arasında köprü olmayı hedefliyoruz." ifadelerini de kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.