Tunus ile Sahra Altı Afrika ülkeleri arasında işbirliği

Tunus ile Sahra Altı Afrika ülkeleri arasında işbirliği
Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi:-"Sahraaltı Afrika ülkeleriyle terörle mücadele alanında ortak bir plan geliştirmeyi düşünüyoruz"

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi, Sahraaltı Afrika (Sahra Çölü'nün güneyinde yer alan Afrika ülkeleri) ile terörle mücadele alanında ortak bir plan geliştirmeyi düşündüklerini söyledi.

Sahraaltı Afrika ülkeleri Büyükelçileri ile bir araya gelen Cihinavi, düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelenin yanı sıra bu ülkelerle aynı zamanda bilgi değişimi ve uzmanlık gibi alanlarda da devamlı bir istişare içinde olunacağını ve taraflar arasındaki mevcut yasal çerçevelerin düzenleneceğini belirtti.

Cihinavi, şöyle konuştu:

"Afrika kıtası terör saldırılarına bizzat maruz kalmakta. Fildişi Sahili, Burkina Faso ve Mali'de son olayları gördünüz. Bunlar böyle bir durumda doğal olarak bizim bu ülkelerle ikili işbirliği yapmamızı gerekli kılıyor. Bu ülkelerin bir kısmının Libya ile sınırı var, bu durum hem Libya için hem de bizim için bir tehlike kaynağı oluşturuyor."

Tunus-Libya sınırında yer alan Medenin iline bağlı Bingirdan ilçesindeki Ulusal Muhafız ve askeri kışlanın bulunduğu 2 bölgeye düzenlenen saldırıda 49 terörist öldürülmüş, 12 asker ve 7 sivil hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.