Tunuslu Gazeteciler Ulusal Sendikası terör raporu

Tunuslu Gazeteciler Ulusal Sendikası terör raporu
- Tunus'ta iki ay içinde sesli ve yazılı basında, terörle ilişkili olarak toplamda 2 bin 67 defa ihlal yapıldı

TUNUS (AA) - Tunus’ta sesli ve yazılı basında, geçtiğimiz iki ay içerisinde terörle ilgili konularda yapılan ihlal sayısının 2 bin 67 olduğu belirtildi.

Başkentteki Tunuslu Gazeteciler Ulusal Sendikası’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan sendikanın Etik Gözlem Kurulu Başkanı Mennubi Merruki, terörle ilgili konularda yapılan 2 bin 67 ihlalin bin 925'inin silahlı çatışmalara dair haberlerde, 142'sinin de çeşitli nefret söylemi ihlalinde kullanıldığına dair yayın tespit edildiğini kaydetti.

Aralık 2015 ile Ocak 2016 arasındaki iki aylık süre için hazırlanan raporun ilkinin yayınlandığını belirten Merruki, söz konusu nefret söylemlerinden basının mutlaka temizlenmesi ve kişilere karşı kışkırtıcı olmaktan kurtulması gerektiğini vurguladı.

Raporun tanıtımı sonrasında AA muhabirine konuşan Merruki “Terör kendi şeklini medya üzerinden oluşturmuştur. Bizler de burada yaptığımız işlerle sanki onlara hizmet ediyoruz. İki yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde Yemen’den Bolivya’ya her tarafa terörle ilgili bilgiler yayıldı. Radyolarımızda, gazetelerimizde vs. yaptığımız yayınlar aracılığıyla teröre adeta yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Günlük çıkan 19 adet yazılı basında yer alan haberlerin içerik ve sayı olarak takip edildiği belirtilirken, söz konusu raporun iki ayda bir çıkarılacağı ve basında mesleki etik değerlerin yerleşmesi için böyle bir çalışmanın yapıldığı ifade edildi.

Öte yandan Tunus'ta basın organları ve çalışanlarına yönelik batı kaynaklı eğitim çalışmalarının yoğun yürütüldüğü biliniyor. Söz konusu rapor için Internews Europe adlı bir batılı kuruluşun sponsor olması dikkat çekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.