Tunuslu hakimlerden eylem çağrısı

Tunuslu hakimlerden eylem çağrısı
Tunuslu Hakimler Derneği, Yüksek Yargı Konseyi Yasası'na tepki olarak 5 Nisan Salı günü istinaf mahkemeleri önünde gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptı

TUNUS (AA) - Tunuslu Hakimler Derneğince geçen hafta kabul edilen Yüksek Yargı Konseyi Yasası'na tepki gösterilmesi amacıyla 5 Nisan Salı günü tüm illerdeki istinaf mahkemeleri önünde eylem çağrısı yapıldı.

Derneğin Başkan Yardımcısı Enes el-Hamidi, başkent Tunus'ta adalet sarayındaki basın toplantısında, "İstinaf mahkemeleri önünde gösteri yaparak doğrudan vatandaşla temasa geçmeyi ve onlara etkin bir adaletten yararlanma hakkını garanti altına almayı amaçladığımızı göstermek istiyoruz." dedi.

Hamidi, Yüksek Yargı Konseyi Yasası'ndaki, "Yargı, adalet, kanunlar ve anayasaya saygıyı tesis eden bir erktir" ifadesinin yer aldığı ve Yargı Konseyine, yargı kurumları üzerinde geniş denetim hakkı veren düzenlemenin, anayasanın 102'nci maddesine aykırı olduğunu savundu.

Tunus Halk Temsilciler Meclisi, geçen hafta üçüncü kez Yüksek Yargı Konseyi oluşturulması için hazırlanan yasa tasarısını onaylamıştı. Tasarıya daha önce 2 defa, yasaların anayasaya uygunluğunu denetlemekle görevli geçici kurul tarafından itiraz edilmişti. 101 maddeden oluşan yasa, Yüksek Yargı Konseyinin, yargı erkini temsil eden, maddi ve idari açıdan bağımsız bir kurum olmasını öngörüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.