Tunuslu polislerin "maaş protestosu" yargıya taşınıyor

Tunuslu polislerin "maaş protestosu" yargıya taşınıyor
Hükümet, polislerin maaş protestosunu organize eden Tunus Milli Güvenlik Sendikası hakkında savcılığa şikayette bulundu

TUNUS (AA) - Tunus hükümetinin, polislerin hükümet binası önünde düzenlediği gösteriyi organize eden Tunus Milli Güvenlik Sendikası hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduğu bildirildi.

Başbakanlıktan yayımlanan yazılı açıklamada, perşembe günü polislerin düzenlediği gösteride devlet ve kurumlarını "Tahkir edici davranışlar" sergilenmesi nedeniyle Tunus Milli Güvenlik Sendikası hakkında hükümetin, Tunus 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduğu belirtildi.

Gösteriye katılan polislerin hükümet binasını bastığı, çalışmaları aksattığı, siyasi ve ahlak dışı sloganlar attığına işaret edilen açıklamada göstericilerin isyan tehdidinde bulundukları kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, olağanüstü halin gerekliliklerine aykırı ve genel güvenliği ihlale yönelik davranışlardan dolayı savcılık kararı ve soruşturmanın ardından sorumlulara cezai müeyyide uygulanacağı hatırlatıldı.

Hükümet binası önünde perşembe günü toplanan yüzlerce polis maaş zammı, sosyal haklarda iyileştirme ve tayinler gibi birçok konudaki taleplerini sert ifadeler kullandıkları sloganlarla dile getirmişlerdi. Hükümetten dün yapılan yazılı açıklamada, olaylar şiddetle kınanmış ve hukuka aykırı olduğu belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.