Tunus'ta "Afrika'da Terör" konferansı

Tunus'ta "Afrika'da Terör" konferansı
Tunus eski Dışişleri Bakanı Abdusselam: "Ne yazık ki terörün kanlı eli dünyanın farklı bölgelerini vurdu" "Terörün kökünü kazımak için polis, ordu ve halk arasında örnek bir birliktelik oluşturulması gerekiyor"

TUNUS (AA) - Tunus eski Dışişleri Bakanı ve Nahda Hareketi yöneticilerinden Refik Abdusselam, "kaynağı pek çok farklı nedene dayanan uluslararası teröre karşı, hükümetlere kapsamlı yaklaşımlar belirlemeleri" çağrısında bulundu.

Başkent Tunus'ta düzenlenen "Afrika'da Terör" konulu konferansta konuşan Abdusselam, terörün sadece Tunus ile sınırlı olmayıp uluslararası boyutta bir mesele olduğunu belirterek, "Ne yazık ki terörün kanlı eli dünyanın farklı bölgelerini vurdu." dedi.

Abdusselam, konferansın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün birden çok nedeni olan karmaşık bir mesele olduğunu, dolayısıyla bu sorunla mücadelede için uluslararası alanda kapsamlı bir yaklaşım belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Tunus'un Libya sınırındaki Bingirdan ilçesinde 7 Mart'ta yaşanan saldırılara dikkati çeken Abdusselam, "Terörün kökünü kazımak için polis, ordu ve halk arasında örnek bir birliktelik oluşturulması gerekiyor." diye konuştu.

- "Terör, karşılıklı suçlamalardan kaçınılarak ciddi şekilde ele alınmalı"

Öte yandan Libya Araştırma ve Kalkınma Merkezi Başkanı Senusi Bisikri de AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün ülkesi ve tüm dünya için gerçek anlamda bir tehlike olduğunu ifade etti.

"Libya ve dünyanın pek çok bölgesinde gerçekten terör var" diyen Bisikri, meselenin karşılıklı suçlamalardan kaçınılarak ciddi şekilde ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Bisikri, Libya'da ulusal mutabakat hükümetinin kurulması konusunda uluslararası toplumun uyguladığı baskının terör örgütü DAEŞ'in kontrol altına alınmasına geçici olarak katkı sağlayabileceği ancak tümüyle yok edemeyeceği değerlendirmesinde bulundu.

Tunus'un Libya sınırında bulunan Bingirdan ilçesindeki Ulusal Muhafızlar ve askeri kışlanın yer aldığı iki bölgeye 7 Mart'ta saldırı düzenlenmişti. 12 asker ve 7 sivilin hayatını kaybettiği saldırının ardından çıkan çatışmalar ve güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda 49 terörist öldürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.