Tunus'ta Bardo Müzesi saldırısının birinci yılı

Tunus'ta Bardo Müzesi saldırısının birinci yılı
Kurbanlar müzede düzenlenen törenle anıldı, terörle mücadelede bölgesel işbirliğine duyulan ihtiyaç vurgulandı

TUNUS (AA) - Tunus'ta geçen yıl meydana gelen Bardo Müzesi saldırısının kurbanları, birinci yılında müzede düzenlenen etkinlikle anıldı.

Tunus Kültür Bakanlığının düzenlediği etkinliğe Başbakan El-Habib es-Sıyd, Parlamento Başkanı Muhammed en-Nasır, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve Kültür Bakanı Seniyye Mübarek'in yanı sıra ülkedeki çok sayıda diplomatik temsilci katıldı.

Etkinlik kapsamında Bardo Müzesi girişine, saldırıda hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı mozaikten bir levha yerleştirilirken, müzenin dış cephesine de "Ben Bardo'yum" yazılı Tunus bayrağı asıldı.

Etkinlikte konuşan Başbakan Sıyd, "Yaşama kültürünün galip geldiğini bir kez daha belirtmek istiyoruz. Sizin ölümsüz hatıranız terörle mücadelede kararlılığımızı artırıyor. Terör eylemleri Tunus'ta demokrasinin inşa edilmesine engel olamayacak" dedi. Sıyd, terörle mücadelede bölgesel işbirliğine duyulan ihtiyacın da altını çizdi.

Kültür Bakanı Mübarek de saldırıda yaşamını yitirenler ve tüm insanlık adına gerçekleştirdikleri bu etkinlikte Tunus'u sevmek ve nefret söylemine karşı durmak için bir araya geldiklerini söyledi. Mübarek ayrıca, pazar günü başlayacak ve 4 gün sürecek başka bir kültürel etkinlikte de Cezayir, Mısır, Polonya, Rusya ve Japonya'dan farklı müzik gruplarının sahne alacağını ifade etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault ise ülkesinin terörle mücadelede Tunus'a verdiği desteğe vurgu yaparak, "Fransa ve Tunus zulüm, barbarlık ve teröre karşı birlikte savaşıyor" diye konuştu.

Bardo Müzesi'ne geçen yıl 18 Mart'ta gerçekleştirilen ve terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıda 20 turist, 1 polis ve 2 saldırgan hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.