Tunus'ta devrik lider Bin Ali dönemindeki ihlaller

Tunus'ta devrik lider Bin Ali dönemindeki ihlaller
Onur ve Hakikat Kurulu üyesi Binnecme:"Bin Ali döneminde yaklaşık 36 kişi zorla kaybedildi"

TUNUS (AA) - Tunus'ta devrik lider Zeynel Abidin bin Ali döneminde yaklaşık 36 kişinin, "zorla kaybedildiği" bildirildi.

Bin Ali dönemindeki ihlalleri incelemek ve geçiş dönemi adaletini gözetmekle sorumlu Onur ve Hakikat Kurulu üyesi Ula Binnecme düzenlediği basın toplantısında, devrik lider Bin Ali dönemine rastlayan 1991-2008 yılları arasında yaklaşık 36 kişinin zorla kaybedildiği bilgisine ulaşıldığını belirtti.

Kurulun Başkanı Siham bin Sidrin de başkent Tunus ile Kafsa, Kassarin ve Safakes illerinde insan hakları ihlallerine ilişkin 27 bin 804 vaka tespit edildiğini söyledi.

Zorla kaybedilen kişilere ait dosyaların incelenerek yargıya sevk edileceğini ifade eden Bin Sidrin, konuyla ilgili tüm şikayetlerin, 15 Haziran'a kadar kurula ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Arap Baharı'nın ilk yaşandığı ülke Tunus'ta 24 yıl (1987-2011) iktidarda kalan Zeynel Abidin Bin Ali, 17 Aralık 2010'da başlayan halk ayaklanmasıyla 14 Ocak'ta devrildikten sonra Suudi Arabistan'a kaçmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.