Tunus'ta işkenceyle mücadele

Tunus'ta işkenceyle mücadele
BM heyeti:- "Tunus'ta kurulan İşkenceden Korunma Ulusal Komitesi'nin bağımsızlığının korunması ve görevini yerine getirmesi için devletin finansal destek sağlaması gerekir"

TUNUS (AA) -Tunus'ta İşkenceden Korunma Ulusal Komitesi'nin kurulması Birleşmiş Milletler (BM) tarafından önemli bir adım olarak nitelendirildi.

BM İşkenceyle Mücadele Komitesine ait uzmanlar heyetinin Tunus'u ziyaretinin ardından yapılan açıklamada, Tunus'un Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da işkenceden korunmaya yönelik ulusal bir kurum oluşturan ilk ülke olduğu vurgulandı.

Heyetin yaptığı yazılı açıklamada da "Tunus'ta kurulan İşkenceden Korunma Ulusal Komitesi'nin bağımsızlığının korunması ve görevini yerine getirmesi için devletin finansal destek sağlaması gerekir. Bölgedeki diğer ülkelerin de Tunus'u izlemesi ümit ediliyor." ifadelerine yer verildi.

Tunus hükümeti, 14 Ocak Devrimi'nin ardından BM İşkenceyle Mücadele Protokolü'nü Temmuz 2011'de imzalamıştı. Tunus Parlamentosu son olarak 30 Mart'ta yaptığı oturumda, ilgili komiteye 16 kişilik üye seçimini gerçekleştirmişti.

BM İşkenceyle Mücadele Komitesi 3 kişilik uzmanlar heyetiyle 12-14 Nisan tarihlerinde Tunus'ta resmi temaslarda bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.