Tunus'ta "Libya'ya askeri müdahale" karşıtı gösteri

Tunus'ta "Libya'ya askeri müdahale" karşıtı gösteri
Libya'ya karşı olası bir askeri operasyon, Tunuslu STK'lar tarafından protesto edildi

TUNUS (AA) - Tunus'taki sivil toplum kuruluşları (STK) Libya'ya karşı olası bir askeri müdahaleyi protesto etti.

Ülkedeki çeşitli cemiyet, sivil toplum üyeleri ve kurumlarının oluşturduğu "Libya'ya Saldırıyı Engelleme ve Terörle Mücadele Milli Komitesi", başkentteki Habib Burgiba Caddesi'nde gösteri düzenledi.

Milli Tiyatro binası önünde toplanan göstericiler, Libya'ya karşı her türlü askeri müdahalenin karşısında durulması gerektiğini ifade eden pankartlar ve dövizler taşıdı.

Göstericiler "Libya'ya saldırı terördür", "Libya'ya askeri müdahale işgal içindir, terör karşıtı değildir" şeklinde slogan attı.

Komite üyelerinden Arap Mukavemetini Destekleme ve Siyonizmle Normalleşme Karşıtı Milli Heyeti Başkanı Ahmed Kehlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Bugün Libya'nın her türlü zarara uğramasına karşı olduğumuzu ve kardeş Libya halkının yanında olacağımızı ifade etmek için burada bulunuyoruz" dedi.

Batılı ülkelerin Libya'nın suyunu ve petrolünü ele geçirmek için çaba gösterdiğini söyleyen Kehlavi "Bu, 2003 yılında Irak'ta da olmuştu" şeklinde konuştu.

STK yetkililerinden Beşir es-Sıyd da "Bu sembolik bir duruştur, Libya halkının yanında yer alışa ilişkin bütün bir sürecin başlangıcıdır" ifadelerini kullandı.
Tunus yönetimi, Libya'ya askeri müdahaleye karşı olduğunu ve siyasal çözümlerinin önemini sık sık dile getirirken, Tunuslu yetkililerin bu yöndeki açıklamaları, Libya'yı müdahaleye karşı korumaktan çok, askeri operasyonla eşzamanlı sığınmacı akınına maruz kalınması ve sürpriz terör saldırılarından korunma amaçlı olduğu şeklinde yorumlanıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.