Tunus'ta terör ve mülteci krizi konuşuldu

Tunus'ta terör ve mülteci krizi konuşuldu
ISESCO'nun Susa kentinde düzenlediği sempozyumda barış ve diyaloğun yaygınlaştırılması ile dünyadaki mülteci krizi ve terör konuları ön plana çıktı

TUNUS (AA) - İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu'nun (ISESCO), Tunus'un Susa kentinde düzenlediği sempozyumda barış ve diyaloğun yaygınlaştırılması ile dünyadaki mülteci krizi ve terör konuşuldu.

ISESCO Başkanı Abdülaziz Bin Osman Tuveycri, sempozyumun, büyük problemlerin yaşandığı Ortadoğu ile Kuzey Afrika'daki gelişmeler ve dönüşümler çerçevesinde yapıldığını ifade etti.

Tuveycri, barış kültürünün yaygınlaştırılması ve diyaloğun güçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, barış kültürünün diyaloğun temeli olduğunu kaydetti.

Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed el-Cervan, "Daha fazla barış ve güvenliğin olduğu bir dünya kurmanın yollarından biri de BM çabalarının Suriye krizinin bitirilmesi, akan kanın durdurulması ve göçmen dalgasının önüne geçilmesidir." dedi.

Arap Birliği Eğitim Kültür ve Bilim Teşkilâtı (ALECSO) Başkanı Abdullah Muhammed Muharib aşırılığın çaresinin terör kastıyla seyahat edenlerin akıllarının tedavisi olduğunu söyledi.

Tunus Başbakanı Habib es-Sıyd da terörün kıtaları aşan, karmaşık, dini ve vatanı olmayan uluslararası bir olgu haline geldiğini belirtti. Birlik sağlanmadan, güvenlik, bilim ve düşünce alanında işbirliği yapılmadan terörün yok edilemeyeceğini vurguladı.

Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca da mültecilerin problemlerinin çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Preca, mülteci krizinin çözümünün şart ve esasları üzerinde ortak işbirliği yapacak girişimleri benimsemesi yönünde uluslararası toplumdan talepte bulundu.

ALECSO ve Tunus Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğinde düzenlenen sempozyumun 20 Nisan'a kadar devam etmesi bekleniyor.

Tunus'ta terör ve mülteci krizi konuşuldu

Tunus'ta terör ve mülteci krizi konuşuldu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.