Tunus'ta terörle mücadele

Tunus'ta terörle mücadele
Bin Kırdan bölgesinde güvenlik güçleri ile silahlı grup arasındaki çatışmada biri sivil 6 kişi öldü

TUNUS (AA) - Tunus'un güneydoğusunda, Libya sınırı yakınlarında yer alan Bin Kırdan bölgesinde güvenlik güçleri ile silahlı bir grup arasında çıkan çatışmada biri sivil, 5'i terörist 6 kişinin öldüğü bildirildi.

Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Bin Kırdan bölgesinde seyir halindeki bir araçta bulunan teröristlerle silahlı çatışmaya girdiği belirtilerek, olayda 5 teröristin öldürüldüğü diğerlerinin ise kaçtığı ifade edildi. Çatışmada yaralanan bir sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Bilhasan Veselati ise düzenlediği basın toplantısında, olayın, bölgede teröristlere ait bir silah deposu olduğu yönündeki istihbaratın değerlendirilmesi amacıyla yürütülen operasyon kapsamında gerçekleştiğini ibelirtilerek, çatışmada bir subayın başından yaralandığını söyledi.

Çatışmaların ardından teröristlere ait olduğu bildirilen 3 araç ve bazı patlayıcı maddelerin yanı sıra 5 Kaleşnikof marka silahın ele geçirildiği, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı arama çalışmalarının yürütüldüğü vurgulandı.

Libya'da yaşanan güvenlik krizi ile ABD'nin DAEŞ milislerine yönelik olduğunu iddia ettiği hava saldırıları Tunus'ta büyük bir endişeyle izleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.