Tunus’ta Türk öğrenciler ülkelerini tanıttı

Tunus’ta Türk öğrenciler ülkelerini tanıttı
Zeytune Üniversitesinde eğitim gören Türk öğrenciler, düzenlenen kültürel etkinlikte tüm dünyadan eğitim için gelen arkadaşlarına Türkiye'yi tanıttı

TUNUS (AA) - Tunus’ta Zeytune Üniversitesinde eğitim gören Türk öğrenciler, üniversitenin kültür etkinliğinde Türkiye’yi tanıttı.

Üniversitede geleneksel olarak her yıl düzenlenen yabancı ülkelerin tanıtımı programında Türk öğrenciler, Türkiye'yi anlatan slayt gösterisi sundu.

Etkinlikte konuşan Zeytune Üniversitesi Türk Öğrencileri Temsilcisi Ömer Demirer, Türkiye'nin yüksek öğretim alanında son yıllarda kazandığı ivmenin kayda değer olduğunu dile getirdi.

Demirer, Türkiye'nin İslami araştırmalar konusunda geldiği ileri seviyeye de dikkati çekti.

Slayt gösterisinde Türkiye’den manzaralar ve çeşitli kültür etkinliklerin özellikle seçildiğine işaret eden Demirer, slayt gösterisindeki Türkçe müziklerin alt yazılarını bizzat kendilerinin hazırladığını söyledi.

Etkinlikte, Türk öğrenciler fakülte bahçesinde kendi imkanlarıyla hazırladıkları Türk baklavası, börek ve çiğ köfteleri ikram etti.

Öte yandan üniversitenin bu kültürel etkinlikte, Türk öğrenci grubunun Türkiye tanıtımlarıyla birinci seçildiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.