Tunus'taki çatışma

Tunus'taki çatışma
Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Libya sınırının kapatıldığını açıkladı

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Libya sınırının kapatıldığını açıklayarak bu kararın bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Hükümete ait Tatavin radyosuna yaptığı açıklamada Sibsi, "Güney bölgesindeki halktan önceden olduğu gibi devlete dayanmalarını istiyoruz. Herkesin sokağa çıkma yasağına uyması gerekiyor. Sınırı kapattık ancak bu istediğimiz bir şey değildi" şeklinde konuştu.

"Barbarlık" olarak nitelendirdiği saldırının Libya'dan geldiğini ifade eden Sibsi, "Böylesine sistematik bir saldırı daha önce görülmemişti. Devlet, vatanın gerçek kalkanı olan güneydeki halka güveniyor" dedi.

Sibsi, Libya sınırının ne zamana kadar kapalı kalacağı hususunda her hangi bir açıklamada bulunmadı.

Tunus-Libya sınırında yer alan Medenin iline bağlı Bingirdan ilçesindeki askeri hedeflere düzenlenen saldırıda 45 kişinin öldüğü belirtilmişti. Çatışmanın ardından Tunus İçişleri Bakanlığı Bingirdan ilçesinde yerel saatle 19.00'dan 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.